FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: prozivanje Habuša zbog poništenog natječaja za zbrinjavanje otpada apsurdno

Autor: skal
VARAŽDIN, 18. veljače 2013. (Hina) - Varaždinski HNS smatra kako je apsurdno to što oporbene političke stranke prozivaju gradonačelnika Gorana Habuša zbog nedavno poništenog natječaja za zbrinjavanje novonastalog otpada.

Državno povjerenstvo za kontrolu postupka javne nabave prošlog je tjedna poništilo odluku grada Varaždina kojom je varaždinskoj tvrtki Univerzalu dana koncesija za odlaganje novonastaloga komunalnog otpada, što je gradonačelnik Goran Habuš ocijenio nedosljednim.

Odluku o dodjeli koncesije donijelo je Gradsko vijeće u studenome prošle godine, koje je nakon raspisivanja natječaja i dviju pristiglih ponuda - Univerzala i zajedničke ponude T7 Visa i Babića posao dodijelilo Univerzalu. Na takvu su se odluku žalili T7 grupa i tvrtka Babić, a povjerenstvo je prihvatilo neke dijelove žalbe i u konačnici donijelo rješenje o poništenju odluke grada Varaždina o dodjeli koncesije. Povjerenstvo je ujedno odlučilo da grad Varaždin mora ponovno pregledati i ocijeniti ponude te donijeti novu odluku.

Prozivanja gradonačelnika Habuša u trenutku kada se može dobiti zakonski, ekološki i financijski najprihvatljivije rješenje za varaždinski otpad u HNS-u smatraju apsurdnim, poglavito pozivanje na njegovu ostavku, stoji u priopćenju HNS-a koje je potpisao predsjednik varaždinskoga HNS-a Josip Dreven.

U HNS-u tvrde da iza prozivanja stoje oni koji su bili "uz bok" bivšim gradskim čelnicima koji su imali važnu ulogu u "proizvodnji" cijelog problema vezanog uz varaždinsko smeće i sklapanje štetnih ugovora za grad. HNS-ovci tvrde i kako tim istim ljudima smeta što je ta stranka pokazala da se HNS-ovim načinom rješavanja problema, raspisivanjem koncesija, u tri godine može uštedjeti oko 50 milijuna kuna poreznih obveznika.

Bez obzira na sva podmetanja i pokušaje opstruiranja, pa čak i na pozive za ostavkom gradonačelnika Habuša, u HNS-u kažu kako će njihova politika i dalje inzistirati samo na legalnim i transparentnim rješenjima iako ona iziskuju nešto više vremena.

"Na to nas veže činjenica da svaki treći Varaždinac podupire HNS te da smo najjača stranka u Varaždinu. Zato ćemo, kao i dosad, ustrajati na zaštiti grada i građana od uskih interesa pojedinaca ili pojedinih skupina od kojih se na nekima trenutačno provode istražni postupci", zaključuje se u priopćenju varaždinskoga HNS-a.

(Hina) xskal ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙