FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 25. veljače 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Zagrebački Dinamo danas je priopćio kako je za odgodu nogometnog derbija Hajduk - Dinamo zbog natopljenog terena na Poljudu isključivo odgovoran organizator utakmice, odnosno Hajduk.

"Nakon što su se u medijima pojavile izjave čelnika i pojedinih igrača Hajduka koje sugeriraju kako je Dinamo zapravo krivac za odgodu utakmice, ističemo da smo se po dolasku na stadion Poljud svi neugodno iznenadili, te da je travnjak izgledao kao bazen. Da stvar bude još gora, nitko od djelatnika Hajduka nije ništa poduzimao da se silna voda ukloni s terena iako je u trenutku dolaska 'modrih' na stadion do početka utakmice bilo još sat i pol. Tek negdje oko pola sata prije zakazanog početka utakmice na teren je izašlo svega par radnika, što je bilo premalo da bi se voda uklonila s travnjaka", navodi se u priopćenju Dinama.

Prema pisanju hrvatskih medija kapetan Hajduka Mirko Oremuš izjavio je da su hajdukovci htjeli igrati derbi, a da za dinamovce ne zna. Također, predsjednik Hajduka Marin Brbić, nezadovoljan odgodom utakmice, rekao je da je sudac trebao pričekati sat i pol, i da se susret mogao odigrati.

"Dinamo smatra kako je takvo, blago rečeno, neodgovorno ponašanje organizatora nanijelo veliku financijsku štetu mnogima - navijačima Dinama i Hajduka koji su došli iz svih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja, državnom proračunu iz kojega će se ponovno morati plaćati silno osiguranje, kao i Dinamu koji se mora još jednom vraćati u Split. Zaključak je potpuno jasan, sudac je odgodio utakmicu zbog neregularnih uvjeta, a za neregularne uvjete može odgovarati samo organizator utakmice, a to je Hajduk", kaže se u priopćenju Dinama.

Najveći hrvatski nogometni derbi Hajduk - Dinamo, koji je sinoć odgođen zbog potopljenog travnjaka stadiona Poljud, igrat će se u srijedu, 27. veljače, u 19 sati.

ZAGREB - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija natjecanje na Eurobasketu koje će se od 4. do 22. rujna održati u Sloveniji započet će dvobojem protiv branitelja naslova Španjolske, a susret će se igrati u Celju 4. rujna s početkom u 17.45 sati, objavljeno je u ponedjeljak. Hrvatska je svrstana u skupinu C, te će sve svoje utakmice prvoga kruga igrati u Celju, a osim Španjolske suparnici će joj biti Gruzija, Poljska, Slovenija i Češka. Nakon Španjolske, Hrvatska će 5. rujna igrati protiv Gruzije s početkom u 14.30 sati, u 3. kolu 7. rujna od 17.45 sati suparnik našim košarkašima bit će Poljska, dan kasnije će igrati protiv domaćina Slovenije s početkom u 21 sat, a u posljednjem, 5. kolu protiv Češke naši reprezentativci će na parket 9. rujna od 17.45 sati.

Prve tri reprezentacije iz skupine plasirat će se u drugi krug natjecanja po skupinama iz kojih će po prve četiri reprezentacije u četvrtfinale.

FLORIANOPOLIS - Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža plasirala se u 2. kolo WTA turnira u brazilskom Florianopolisu, nakon uspješno odigranih kvalifikacija ona je u 1. kolu nadigrala izraelsku igračicu Shahar Peer sa 6-0, 6-3 nakon sat i 21 minute igre. Mrdeža će u 2. kolu igrati protiv pobjednice susreta između Španjolke Anabel Medine i Rumunjke Monice Niculescu.

ZAGREB - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i direktor Toyota Centra Zagreb (TCZ) Dino Brekalo potpisali su u ponedjeljak ugovor o članstvu TCZ-a u Hrvatskoj olimpijskoj obitelj do 2016. godine.

"Temeljem ovog ugovora TCZ će podržati pripreme hrvatskih sportaša za Zimske olimpijske igre Soči 2014., Olimpijske igre Rio 2016., Mediteranske igre Mersin 2013. te Europske igre 2015.", kazao je nakon potpisanog ugovora Čop, dok je Brekalo istaknuo da suradnja s HOO-om nadopunjuje zalaganja Toyote za zdrav život, koji ova marka promiče pored zelene tehnologije.

"Odlučili smo se podržati HOO i hrvatske olimpijce u skladu s našom društvenom odgovornošću. Istodobno se nadamo većoj prepoznatljivosti javnosti te drugim pozitivnim efektima za naše poslovanje", rekao je Brekalo i naglasio da je TCZ ovlašteni prodavatelja i serviser vozila marke Toyota i Lexus osnovan 2004. u Zagrebu.

Prema riječima predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, TCZ je dobar primjer stranog ulaganja u Hrvatskoj.

"Drago nam je da se radi o japanskoj marki jer će HOO dati podupire kandidaturu Tokija za dobivanje organizacije Olimpijskih igara 2020. godine, a prije nekoliko godina HOO je potpisao i sporazum o suradnji s Japanskim olimpijskim odborom", rekao je Mateša.

NESSELWANG - Naša najbolja gluha skijašica Rea Hraski osvojila je srebrnu medalju u spustu na Svjetskom prvenstvu u skijanju za gluhe koje se održava u njemačkom Nesselwangu. Zlatnim odličjem okitila se Čehinja Tereza Kmochova, dok je bronca pripala njezinoj sunarodnjakinji Veroniki Grygarovoj.

"Jako sam sretna sa drugim mjestom. Znala sam da mogu brzo odvesti ovu stazu, nisam razmišljala ni o rezultatu ni o poretku, nego samo o dobrom skijanju. Na kraju mi se to isplatilo. Divan je osjećaj osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu", rekla je nakon utrke Rea Hraski koja sutra vozi superveleslalom.

UDINE - U susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva igranom u ponedjeljak Udinese i Napoli su igrali 0-0. Drugoplasirani Napoli tako je propustio priliku primaknuti se vodećem Juventusu na četiri boda razlike, već 12 kola prije kraja zaostaje šest bodova, Juventus ima 58, a Napoli 52 boda. Udinese je, pak, deveti sa 37 bodova.

ZUERICH - FIFA je u ponedjeljak objavila da je odobrila još jednu tehnologiju na gol liniji, treću po redu, i dala joj licencu te je tako učinila kandidatom za izbor za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. u Brazilu. Njemački proizvođač Cairos system koristi magnetski sustav postavljen oko gola koji određuje je li lopta prešla gol liniju ili ne u slučajevima kada to nije vidljivo golim okom. Još se razmatra četvrti takav sustav, također njemačke proizvodnje. Ranije odobreni sustavi su Hawk-Eye (oko sokolovo), koji se koristi u tenisu i kriketu, a temelji se na optičkom prepoznavanju s kamerama te GoalRef, koji također koristi magnetsko polje s posebnom loptom.

FIFA je odobrila tehnologiju na gol liniji prošle godine nakon brojnih incidenata u kojima su momčadima poništeni legitimni golovi jer su suci pogrešno procijenili da lopta nije prešla liniju.

Prošli je tjedan FIFA potvrdila tehnologiju na gol liniji u Brazilu na Kupu konfederacija 2013. i svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. nakon uspješnog testiranja.

UEFA tek treba usvojiti tehnologiju na gol liniji, a više je za dodatnog suca iza svakog gola.

SION - Švicarski nogometni prvoligaš Sion u ponedjeljak je imenovao bivšeg talijanskog reprezentativca, a sada igrača toga kluba Gennara Gattusa (35) za trenera-igrača do kraja sezone. Gattuso će na poziciji trenera u Sionu zamijeniti Španjolca Victora Munoza koji je dobio otkaz nakon 0-4 poraza od Thuna u posljednjem prvenstvenom kolu. Inače, ovo je već četvrta smjena trenera ove sezone u Sionu koji se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu ljestvice švicarskog prvenstva. No, predsjednik kluba Christian Constantin inzistira na plasmanu u Ligu prvaka sljedeće sezone, a kako bi to bilo moguće klub mora prvenstvo završiti na jednom od prva dva mjesta. Do kraja sezone preostalo je još 15 kola, a vodeći Grasshoppers ima devet bodova više od Siona, dok drugi Basel ima pet bodova više od momčadi ambicioznog predsjednika.

Gattuso je u Sion stigao na početku ove sezone, te se kritički osvrnuo na česte smjene trenera u klubu koje provodi Constantin.

"Nikada u svojoj karijeri nisam vidio ovako nešto. Trenerima nije lako surađivati s Constantinom", izjavio je Gattuso u studenom prošle godine.

Sion je u ovu sezonu poveo Sebastien Fournier, u rujnu ga je zamijenio Michel Decastel, umjesto njega u listopadu je stigao Pierre-Andre Schuermann kojega je nakon Nove godine naslijedio Victor Munoz.

DUBAI - Rezultati susreta 1. kola s ATP turnira tenisača u Dubaiju:

Somdev Devvarman (Ind) - Igor Kunicin (Rus) 6-1, 6-4

Roger Federer (Švi/2) - Malek Jaziri (Tun) 5-7, 6-0, 6-2

Mihail Južni (Rus/8) - Blaž Kavčič (Slo) 1-6, 6-1, 6-3

Lukaš Rosol (Češ) - Matteo Viola (Ita) 6-3, 7-5

Daniel Brands (Njem) - Florent Serra (Fra) 7-6 (7), 6-4

Roberto Bautista (Špa) - David Goffin (Bel) 6-2, 7-5

Andreas Seppi (Ita/7) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-3, 7-5

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙