FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: na kraju tjedna Crobexi u blagom minusu

Autor: scvi
ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Do Zagrebačke burze danas ne dopire pozitivno raspoloženje s inozemnih tržišta; oko podneva Crobexi su bili u blagom minusu i to ponajviše zbog slabljenja cijene dionice HT-a.

Oko 12,00 sati Crobex je bio u minusu 0,15 posto, na 2.003 boda, a Crobex10 0,49 posto, na 1.117 bodova.

Redovni promet dionicama bio je 3,2 milijuna kuna, što je otprilike na razini kao i jučer ovo doba.

„Iako su najvažniji inozemni burzovni indeksi u plusu, do domaćeg tržišta ne dopire pozitivno raspoloženje, jer je likvidnost slaba. Crobexi su u negativnoj stagnaciji, ponajviše pod utjecajem blagog spuštanja cijene dionice HT-a“, kaže Ana Franin, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria.

Ipak, unatoč stagnaciji od jučer, domaći burzovni indeksi na putu se tjednih dobitaka od otprilike 2,5 posto, dodaje Franin.

Cijena dionice HT-a spustila se do podneva 0,84 posto, na 215,55 kuna, uz promet od 414.000 kuna.

Po likvidnosti, slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 403.000 kuna prometa, a cijena joj se oslabila 0,69 posto, na 1.521 bod.

Među likvidnijim izdanjima, po gubitku izdvaja dionica Termes grupe, čija je cijena pala 5,3 posto, te Vupika, 2,63 posto.

Veći dobitak, pak, ostvaruje dionica Leda – cijena joj je porasla 2,45 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica i danas porasle, jer se ulagači nadaju dobrim podacima o zapošljavanju u SAD-u, koji bi mogli dodatno potaknuti tržišta. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,35 i 0,93 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙