FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: Jelić se koristi mojim zdravstvenim stanjem za dnevno-političke svrhe

Autor: vhor
KARLOVAC, 28. veljače 2013. (Hina) - Branko Vukelić, koji je danas izišao iz HDZ-a, poručio je članovima stranke da se "apsolutno ne moraju ustručavati komentirati taj čin" iako ih je potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić pozvao da to ne čine zbog njegova zdravstvenog stanja, što je Vukelić ocijenio "korištenjem njegova zdravstvenog stanja u dnevno-političke svrhe".

"Moje zdravstveno stanje je apsolutno moja privatna stvar i ponajmanje je Jelić pozvan komentirati ga ili pozivati članove HDZ-a da ne komentiraju moje istupanje iz članstva zbog mojega zdravstvenog stanja", piše u Vukelićevu reagiranju.

Napominje kako to nije prvi put da se Jelić njegovim zdravstvenim stanjem služi za dnevno-političke svrhe te ga je pozvao da "u duhu kršćanstva na koje se vrlo često zna pozivati to konačno - prestane činiti".

"Razlozi mog istupanja nisu posljedica moje bolesti, već isključivo onoga što sam napisao u pismu koje sam poslao Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a, Tomislavu Čuljku, političkom tajniku, i Ivanu Vučiću, predsjedniku karlovačkoga županijskog HDZ-a. A ako je Jelić same razloge koje sam napisao stavio u kontekst moje bolesti, onda on, čini mi se, nije svjestan koliko je danas članova i simpatizera HDZ-a suglasno s razlozima koje sam naveo", zaključuje Vukelić i napominje da njegovim istupanjem iz HDZ-a ne prestaje njegov daljnji politički rad.

U današnjem priopćenju Damira Jelića u vezi s Vukelićevim napuštanjem HDZ-a pisalo je: "Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-e i simpatizere da se suzdrže od bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke gospodina Vukelića zbog njegova zdravstvenog stanja. Bez obzira na čin istupanja, gospodinu Vukeliću želim puno sreće u daljnjem radu, a primarno dobro zdravlje i brz oporavak."

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙