FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 6. ožujka 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

LJUBLJANA/ZAGREB - Nakon što je vodstvo Medveščaka kaznilo Roberta Kristana jer je alkoholiziran stigao na jutrošnji trening, oglasio se i slovenski vratar. U izjavi za Delo Kristan je poručio kako se ne slaže sa suspenzijom optuživši trenera Martya Raymonda da traži izgovor. "Ne slažem se sa suspenzijom. Bio sam kod kuće sa obitelji i nema govora o nekakvom pijanstvu. Radi se o trenerovom traženju izgovora jer me često ostavlja na klupi," poručio je Kristan. Vodstvo kluba je danas objavilo kako Kristan nije poštovao klupski pravilnik te je alkoholiziran stigao na jutrošnji trening. Vratar slovenske reprezentacija je zbog toga suspendiran na jednu utakmicu i novčano kažnjen, pa neće putovati s momčadi u Salzburg na šestu utakmicu četvrtfinala doigravanja EBEL lige protiv Red Bulla. Hokejaši Medveščaka sinoć su poraženi u petoj utakmici četvrtfinala doigravanja EBEL lige u Zagrebu od Red Bull Salzburga nakon produžetka sa 4:5 (0:2, 4:0, 2:0/1:0). Red Bull u seriji na četiri pobjede vodi sa 3:2. Sinoć je za "medvjede" branio Michael Ouzas, kojemu je to bila druga uzastopna utakmica na vratima Medveščaka. U prva tri susreta doigravanja protiv Red Bulla gol Medveščaka branio je Kristan.

ATENA - Nogometaši PAOK-a izborili su 26. put u povijesti kluba plasman u polufinale grčkog nogometnog Kupa. PAOK je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala kod Levadiakosa odigrao 0:0 obranivši prednost iz prve utakmice u kojoj je slavio 2:0. Hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld odigrao je cijeli susret za PAOK. Za ulazak u finale solunski sastav borit će se protiv pobjednika susreta Asteras Tripolis - Platanias. U prvom susretu Asteras je na gostovanju slavio 2:1. PAOK je kroz svoju povijest četiri puta slavio u kupu, a još 12 puta je poražen u finalu.

DUBROVNIK - U prvom susretu 18. kola regionalne vaterpolske Jadranske lige Jug Croatia osiguranje je u Dubrovniku pobijedio Budvu M-tel 12:7 (4:1. 2:4, 3:1, 3:1) preuzevši vodstvo na ljestvici. Najefikasniji igrači u redovima domaćina bili su Bušlje sa tri, te Joković i Azevedo sa po dva gola, dok je Bijač sakupio 11 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Crousillat i Drašković sa po tri gola. Jug CO nakon ove pobjede ima 51 bod, tri više od Primorja EB, no riječki sastav ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Mladost sa 36 bodova, dok Budva na četvrtoj poziciji ima bod manje.

MANCHESTER - Jedan 18-godišnji navijač Manchester Uniteda prijavio je policiji Nottinghamshirea turskog suca Cuneyta Cakyra koji je tijekom utakmice protiv Real Madrida pokazao crveni karton Naniju. Navijač 'Crvenih vragova' toliko se uzrujao zbog Nanijevog isključenja da slučaj prijavio policiji. Kasnije se ispričao policijskim službenicima što im je oduzeo dragocjeno vrijeme. Glavni inspektor Ted Antill poručio je kako je mladiću prijetio sudski proces zbog lažne prijave, no policija je ipak odustala od progona. "Možda je upravo u trenutku dok je on prijavljivao suca, nekom drugom bila potrebna naša pomoć," kazao je Antill. Real Madrid je izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na Old Traffordu pobijedio Manchester United 2:1. Prvi susret u Madridu završio je bez pobjednika 1:1. ManU je poveo autogolom Ramosa u 48. minuti, no ključni trenutak se dogodio u 57. minuti kada je isključen Nani. Real je s igračem više uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili naš Luka Modrić u 66. minuti sjajnim udarcem s 25 metara, te Cristiano Ronaldo tri minute kasnije.

NAIROBI - Pobjednik Bostonskog maratona Wesley Korir (30) na izborima je osvojio mjesto u kenijskom parlamentu. Korir je diplomirao biologiju na američkom sveučilištu Louisville, a na izborima je sudjelovao kao nezavisni kandidat. "Nije mi bilo lako pobijediti u utrci kao nezavisni kandidat i kao sportaš, no uspio sam," kazao je Korit koju u domovini vodi Find za pomoć siromašnoj djeci. Korir je u Bostonu pobijedio prošle godine i uvelike se priprema za obranu naslova 17. travnja. Tijekom karijere dva puta je slavio i na maratonu u Los Angelesu (2010, 2008), dok je u Chicagu 2011. bio drugi.

BEOGRAD - Kapetan nogometne reprezentacije Srbije Branislav Ivanović smatra kako će hrvatskoj reprezentaciji biti daleko teže u nadolazećem međusobnom susretu u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. koji je na rasporedu 22. ožujka na stadionu Maksimir. "Hrvati su u ulozi favorita, njima je pobjeda imperativ, no bit će im teže nego nama," kazao je Ivanović u razgovoru za "Sport". Branič još uvijek aktualnog europskog prvaka Chelsea poručio je kako se "hrvatski nogometaši varaju ako misle da će lako doći do bodova'. "Psihološka stabilnost hrvatski igrača bit će na velikom ispitu, što sa sobom donosi i neke zamke. Neka ne misle da će samo tako do pobjede." Ivanović je istaknuo kako se raduje 'velikom okršaju' dodavši kako uoči utakmice nema tremu. "Očekuje nas veliki derbi, nemam problema s tremom. Zašto bi se bojao. Dolazimo igrati nogomet, imamo milijun razloga i motiva da uspijemo." Nakon četiri odigrana kola skupine A Hrvatska i Belgija se nalaze na vrhu ljestvice sa po 10 bodova, Srbija i Makedonija imaju po četiri boda, a zatim slijede Wales (3) i Škotska (2).

MANCHESTER - Legendarni kapetan Manchester Uniteda Roy Keane šokirao je navijače 'Crvenih vragova' izjavom kako je turski sudac Cuneyt Cakr opravdano isključio Nanija u susretu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida. "Možemo raspravljati cijeli dan, ali start Nanija se zove opasna igra i uopće nije bitno je li bilo namjere. Sudac je donio ispravnu odluku," poručio je Keane koji je u dresu ManU-a bi prvak Europe 1999. godine. Za razliku od Kenea, menadžer Evertona David Moyes smatra kako je Cakr pogrešno prosudio.

"Bila je to loša sudačka procjena. Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, igrači Uniteda su spravom nakon utakmice okružili turskog suca." S Moyesom se složio i bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije Gary Lineker. "Sudac je ubio ManU. Nakon isključenja je priča bila gotova," poručio je legendarni engleski napadač.

MADRID - Španjolski nogometni stručnjak Andoni Goikoetxea (56) izabran je za novog izbornika Ekvatorijalne Gvineje. "Mesar iz Bilbaoa", kako glasi njegov nadimak iz igračkih dana, potpisao je ugovor na godinu dana, a na izborničkoj klupi će zamijeniti Brazilca Paola Jilsona koji je dobio otkaz nakon svega tri mjeseca. Goikoetxea je tijekom karijere igrao za Athletic Bilbao i Atletico Madrid, a kao trener je vodio Hercules, Numanciu, Salamancu, Rayo Vallecano, Racing Santander i španjolsku U-21 reprezentaciju.

TOKIO - U Tokiju je danas izložena zlatna replika Messijevog lijevog stopala vrijedna 5 milijuna i 250 tisuća dolara. Izradio ju je japanski draguljar Ginza Tanaka, i na replici je vidljiv svaki detalj stopala najboljeg svjetskog nogometaša. Draguljar Tanaka prošle je godine u Španjolskoj uzeo otisak Messijevog stopala da bi izradio zlatnu repliku koja je 25 cm visoka i teška skoro 25 kilograma, izvijestili su japanski mediji. Također, Tanaka je izradio i 50 komada zlatnih otisaka Messijevog stopala, od kojih svaki košta 94.500 dolara, i 100 komada zlatnih mini stopala, čija je cijena 42.000 dolara. Na predstavljanju u Tokiju bio je i Messijev brat Rodrigo, koji je kazao da se radi o impresivnom djelu. Dio novca od prodaje Messijevih zlatnih stopala ići će za pomoć japanskoj djeci koja žive na područjima koja su 2011. stradala u jakom potresu i tsunamiju.

PARIZ - Amerikanac Andrew Talansky, član Garmina pobjednik je treće etape biciklističke utrke Pariz - Nica, 170 kilometara dugačke dionice od Chatel-Guyona do Brioudea, dok je od dvojice hrvatskih predstavnika bolji bio Robert Kišerlovski osvojivši 27. mjesto. Kristijan Đurasek je zauzeo 102. poziciju od 176 biciklista. Talansky je pobijedio s vremenom 4:06.14 ispred Talijana Davidea Malacarnea i Španjolca Gorke Izagirrea koji su ciljem prošli u vremenu pobjednika. Kišerlovski, koji nastupa za RadioShack Leopard imao je sedam sekundi zaostatka, dok je Đurasek, član Lampre-Merida imao skoro tri minute zaostatka. U ukupnom poretku vodi Talansky sa tri sekunde prednosti pred Ukrajincem Andrijem Grivkom i Talijanom Davideom Malacarneom. Kišerlovski je 16. sa 16 sekundi zaostatka, a Đurasek na 94. mjestu sa tri minute i 18 sekundi zaostatka.

MADRID - Španjolski prvoligaš Barcelona će se žaliti na zabranu igranja četiri utakmice izrečenu njenom vrataru Victoru Valdesu nakon što se žestoko obrušio na suca na prvenstvenoj utakmici u subotu protiv Reala koju su Katalonci izgubili 2-1. Valdes, koji bi tako trebao propustiti prvenstvene utakmice protiv Deportivo La Corune, Raya Vallecana, Mallorce i Celte Vigo ako kazna ostane na snazi, verbalno je napao suca Miguela Angela Pereza Lasu nakon što ovaj nije dosudio kazneni udarac kada je Realov Sergio Ramos napravio prekršaj na Adrianu. Perez Lasa je u svom izvješću napisao i da ga je Valdes, kojeg su pokušali umiriti suigrači, nastavio prosvjedovati u tunelu na putu do svlačionice. Valdesa će na vratima mijenjati Barcin drugi vratar Jose Manuel Pinto.

BRUXELLES - Belgijska skakašica u vis Tia Hellebaut, olimpijska pobjednica iz Pekinga 2008., objavila je u srijedu na konferenciji za novinare da prekida aktivnu karijeru. Razočarana svojim nastupom na europskom dvoranskom prvenstvu u Goeteborgu gdje je zauzela osmo mjesto sa skokom od 1,87, Hellebaut nema više snage ni inspiracije za postizanje boljih rezultata. Hellebaut (35) koja se bavila i sedmobojem, ali se onda ipak odlučial samo za skok u vis, ima i naslov svjetske dvoranske prvakinje u petoboju iz 2008., kao i naslov europske prvakinje u skoku u vis iz Goeteborga iz 2006. U prosincu 2008., Hellebaut je prvi put prekinula karijeru kako bi rodila svoje prvo dijete kćer Lotte. Na kratko se vratila natjecanjima 2010. prije nego je uzela drugu pauzu također zbog trudnoće. Krajem 2011. vratila se natjecanjima zauzevši peto mjesto na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu 2012. i na olimpijskim igrama u Londonu.

AMSTERDAM - Nizozemski biciklist Michael Boogerd, simbol bivše momčadi Rabobank, priznao je da je uzimao doping u razdoblju od 1997. do 2007. godine, doznaje se s nizozemske televizijske postaje NOS koja će u srijedu objaviti interview s njim. Sada 40-godišnji Boogerd je priznao da je uzimao EPO, krvnu transfuziju i kortizon. Nizozemac je tako priznao da je njegova najljepša pobjeda na La Plagne na utrci Tour de France iz 2002., ostvarena zahvaljujući dopingu. "Mogu razumjeti da će u očima javnosti ta pobjeda od sada biti povezana s prijevarom", izjavio je Boogerd, koji je priznao da je koristio doping samo "u određenim razdobljima, posebno za vrijeme treninga i priprema za natjecanja". "Govorim u svoje ime, ne u ime drugih", kazao je nizozemski biciklist koji je odbio otkriti pojedinosti o mogućoj dopinškoj mreži. Prošli je tjedan nizozemski tisak otkrio da je Boogerd platio tijekom svoje karijere više od 17.000 eura dobavljaču dopinga Austrijancu Stefanu Matschineru. Prvak Nizozemske u tri navrata (1997., 1998., 2006.), je ostvario dvije etapne pobjede na Tour de Franceu (1996. i 2002.) kao i pobjedu na utrci Pariz-Nica 1999. i na Amstel Gold Raceu iste godine. Boogerd je osmi član momčadi Rabobank koji je priznao uzimanje dopinga. Rabobank je promijenio ime u Blanco Pro Cycling ove godine nakon odluke nizozemske banke da prekine sponzorstvo u biciklizmu u listopadu što je posljedica dopinškog skandala vezanog za Lancea Armstronga.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙