FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 20. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Na petoj sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u srijedu, u Olimpijski program su uvršteni novi olimpijski kandidati za nastup na Zimskim olimpijskim igrama igrama u Sočiu 2014. i Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. Prvi potencijalni A olimpijski kandidati za OI Riju postali su judašica Marijana Mišković (15. na Svjetskoj rang listi 2012.), judaš Tomislav Marijanović (15. na Svjetskoj rang listi 2012.), jedriličari Ivan Kljaković Gašpić (5. mjesto na OI London), Šime Fantela (6. mjesto na OI London), Igor Marenić (6. mjesto na OI London) i Tonći Stipanović (4. mjesto na OI London), strijelci Bojan Đurković (7. mjesto na OI London), Anton Glasnović (6. mjesto na OI London) i Josip Glasnović (3. mjesto na EP-u 2012.), te stolnotenisač Ruiwu Tan (2. mjesto na EP-u 2012.). Tako se sad u olimpijskom programu OI Rio, s već uvrštenih devet sportaša osvajača odličja iz Londona i Blanke Vlašić iz Pekinga, nalazi 19 sportašica i sportaša.

Istodobno je Edi Dadić (skijaško trčanje) postao potencijalni B olimpijski kandidat za ZOI Soči pa se broj naših olimpijaca na 22. ZOI, koje će se od 7. do 23. veljače 2014. održati u ruskom skijaškom centru, popeo na 22.

ZAGREB/MADRID - Hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac uvjeren je da je Luka Modrić ušao u formu i da će tek sada pokazivati ono što se od njega očekuje u Real Madridu. "Na stratu sezone rekao sam da će Luka doseći formu krajem veljače, što je očekivano budući da nije prošao klupske pripreme. Sada će te vidjeti koliko je bolji u odnosu na početak sezone, fizički je puno spremniji i jači. Osim toga bilo mu je potrebno vrijeme da se adaptira na španjolski nogomet, koji je brži. Čak je i Modrić bio iznenađen brzinom nogometa u Španjolskoj, dok je u Engleskoj bio igrač kojeg su se protivnici bojali", izjavio je Štimac za španjolski sportski dnevnik Marcu.

JOHANNESBURG - Južnoafričko tužiteljstvo pokušalo je u srijedu pobiti tezu da je ubojstvo Reeve Steenkamp nesretan slučaj kako to tvrdi Oscar Pistorius suprotstavljajući njegovoj verziji izjave svjedoka o žestokoj svađi, kricima i pucnjevima u više navrata u noći kada se dogodilo ubojstvo. Pistorius je izjavio da se probudio nešto prije nesretnog događaja i da je u mraku pucao u vrata od kupaonice misleći da se tamo sakrio provalnik koji je u njegovu kuću ušao kroz prozor i da Reeva spava u krevetu. Pistorius je tvrdio da se do kupaonice dovukao bez proteza te da se zbog toga osjećao još ranjivije. Međutim, policijski je istražitelj kazao da putanja metaka ukazuje na to da je pucano "odozgo prema dolje", što sugerira da je Pistorius imao na sebi proteze kada je povukao okidač. Osim toga, dodao je Botha, "kut pod kojim su se kretali meci sugerira da su namjerno ispaljeni prema nekome tko je bio kod wc školjke". "Kada otvorite vrata, wc školjka je s lijeve strane. Dakle, potrebno je malo se okrenuti i pucati pod kutom da bi se pogodila školjka", pojasnio je Botha.

LONDON - Izvršni direktor Manchester Uniteda David Gill odlazi krajem lipnja, nakon deset godina na toj funkciji, a naslijedit će ga izvršni potpredsjednik kluba Ed Woodward (40). On će zajedno sa trenerom Alexom Fergusonom raditi na igračkim transferima. Gill će ostati u Upravnom odboru kluba, a od prošle godine je i potpredsjednik Engleskog nogometnog saveza. Također, na izborima u svibnju nada se ulasku u Izvršni odbor Uefe. Ed Woodward je bio investicijski bankar u JP Morganu i jedan od ključnih ljudi kada je američka obitelji Glazer za 790 milijuna funti preuzela Manchester United. U klubu je od 2005. godine i pomogao je Unitedu da poveća komercijalne prihode i da uđe u kotaciju njujuorške burze.

ZAGREB/LONDON - Najbogatiji engleski nogometni prvoligaš Manchester City želi u ljetnom prijelaznom roku dovesti najboljeg brazilskog igrača Neymara (21) i spreman je ponuditi Santosu odštetu u visini od 57 milijuna eura, objavili su u srijedu britanski mediji. Direktori Cityja Ferran Soriano i Txiki Begiristain već su održali razgovore sa Neymarovim menadžerom 6. veljače u Londonu, kada su na Wembleyju prijateljsku utakmicu igrali Engleska i Brazil. Za Neymara je izuzetno zainteresirana i Barcelona, ali nije financijski tako moćna kao Manchester City. No, Neymaru financijski odlično ide i u Brazilu gdje je prošle godine samo od sponzora zaradio 45 milijuna eura.

BERLIN - Posljednji sastav njemačkog nogometnog prvenstva Greuther Fuerth otpustio je trenera Mikea Bueskensa, a momčad će do daljnjega voditi dosadašnji trener mlade momčadi Ludwig Preis uz asistenciju sportskog direktora Rouvena Schroedera. Bueskens je vodio Fuerth od prosinca 2009. godine, te je prošle sezone izborio ulazak u prvu ligu osvojivši prvo mjesto u drugoj ligi. No, u društvu najboljih momčad nije ostvarila dobre rezultate, te je u prva 22 kola osvojila samo 12 bodova. Usprkos tomu, za 16-plasiranim Hoffenheimom, koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak, zaostaje samo četiri boda. "Ovo je bila teška odluka, jer znamo koliko zahvalni moramo biti Bueskensu. Još uvijek imamo izgleda ostati u ligi, a željeli smo momčadi dati novi poticaj", rekao je predsjednik Fuertha Helmut Hack.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙