FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali: MNLA traži od ICC-a da istraži zločine vojske

Autor: vrad
BAMAKO, 5. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Pobunjeni Tuarezi iz Nacionalnog pokreta za oslobođenje Azawada (MNLA) rekli su u utorak 5. ožujka da su od Međunarodnog kaznenog suda (ICC) zatražili da provede istragu o "zločinima koje je počinila malijska vojska".

"Odvjetnici MNLA-a zatražili su od glavne tužiteljice ICC-a da provede istragu o zločinima koje je počinila malijska vojska nad pripadnicima etničkih skupina Peula, Tuarega, Arapa i Songhaija u okolici Timbuktua, Douentze, Gaa, Sevarea, Bonija i Konne", ističe pokret u priopćenju koje je poslano Parizu.

"(Malijski) Vojnici su odgovorni za zlostavljanja, smaknuća i otmice" u gradovima, ističe MNLA. Pobunjeni Tuarezi osuđuju i "pozive na rasnu mržnju objavljene na internetskim stranicama i u provladinim glasilima", piše list L'Express iz Bamaka koji je 4. veljače objavio popis s imenima 31 pripadnika vodstva MNLA-e koje je nazvao "izdajicama koje treba smaknuti uime Republike".

Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda (ICC), Gambijka Fatou Bensouda je 28. siječnja upozorila Mali zbog zločina koje je navodno počinila njegova vojska u sukobu koji pustoši zemljom i zatražila je istragu malijskih vlasti o tome.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙