FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska policija dobila novi čamac za spašavanje i ophodnju

Autor: skal
VARAŽDIN, 5. ožujka 2013. (Hina) - Varaždinski župan Predrag Štromar predao je danas varaždinskoj Policijskoj upravi gumeni čamac s 30-konjskim motorom i popratnom opremom vrijednom 70 tisuća kuna, koji će u prvome redu služiti za spašavanje ljudi na vodenim površinama uz granicu na području te Policijske uprave i za ophodnju radi prevencije kaznenih djela.

"Na području Varaždinske županije imamo dosta vodenih površina - nekoliko jezera i rijeku Dravu, tako da će ova današnja donacija sigurno biti dobro iskorištena", rekao je prilikom predaje plovila načelnik varaždinske Policijske uprave Darko Jurčec.

Odluka da se policiji donira novi čamac donesena je nakon nedavnih poplava u zapadnome dijelu županije, kada je policija dokazala da ima znanje, vještinu i sposobnost spašavati ljude od poplave, istaknuo je župan Predrag Štromar i dodao kako se, nažalost, pokazalo se da je problem u opremljenosti te da su zato danas donirali plovilo.

Osim novoga čamca, varaždinska policija ima i nešto stariji čamac, što je u ovom trenutku, po riječima načelnika Jurčeca, dovoljno za potrebe spašavanja i održavanje visoke razine sigurnosti na vodenim površinama na području varaždinske Policijske uprave.

(Hina) xskal ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙