FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Markač u Puli

Autor: dspo
PULA, 15. veljače 2013.(Hina) - Bivši zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata general Mladen Markač danas je u Puli u posjetu Udruzi specijalne jedinice policije "Bak Istre".

Nakon sastanka s članovima predsjedništva te udruge, general Markač sastao se s načelnikom istarske Policijske uprave Dragutinom Cestarom te s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, a poslijepodne će se sastati s bivšim pripadnicima "Bak Istre" i braniteljima Domovinskog rata.

Posljednji put u Istri je bio prije desetak godina, a kako je danas rekao, u Pulu je stigao kako bi "s kolegama iz Istre obnovio sjećanja" te kako bi ih potaknuo da se, kad se govori o Domovinskom ratu, više govori o policiji.

"Upravo je policija bila prva stožerna snaga u Domovinskom ratu i održavala javni red i mir sve dok se iz nje nije iznjedrila Hrvatska vojska", istaknuo je general Markač i dodao kako djelatnici policije moraju na to biti ponosni.

Po njegovim riječima, Istra je dala izniman doprinos u Domovinskom ratu, a Udruga specijalne jedinice policije "Bak Istra", koja je među prvima osnovana 1991., bila je gotovo na svim bojištima u Hrvatskoj.

"Policijska uprava istarska može biti ponosna na njezino djelovanje tijekom Domovinskog rata jer su se pripadnici te udruge nesebično žrtvovali u drugim sredinama koje su bile pogođene ratom", istaknuo je general Markač. Dodao je kako početak obrane u Domovinskom ratu pripada upravo policiji koja je provodila državnu sigurnosnu politiku i pitanje je, kako je rekao, "kako bi sve bilo organizirano da nije bilo policije".

Na novinarska pitanja čime se trenutačno bavi i je li ga koja politička stranka angažirala za iduće lokalne izbore, general Markač odgovorio je kako nije u politici te da i dalje radi na iskazivanju istine o Domovinskom ratu.

"Nisam kvazipovjesničar, ali sam sudionik tih događaja i zato se želim tome posvetiti", dodao je general Mladen Markač.

Predsjednik Udruge specijalne jedinice policije "Bak Istre" Mladen Blašković izrazio je zadovoljstvo posjetom generala Markača ističući kako je to veliki dan za sve njezine pripadnike.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙