FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujić: Dijaliza ponovno u Delnicama

Autor: hsup
RIJEKA , 4. ožujka 2013. (Hina) - Primorsko-goranska županija i lokalna samouprava zadržat će dijalizu u Delnicama te dežurstva u pedijatrijskoj i stomatološkoj ambulanti te ambulanti opće medicine u Cambierijevoj ulici u Rijeci jer su te usluge opravdane, rekao je danas na konferenciji za novinare obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić.

Izvijestio da traju pregovori za dijalizu, nakon čega će biti raspisan javni natječaj i potpisan ugovor s novim davateljem usluga. Govoreći o raskidanju ugovora HZZO-a s njemačkom tvrtkom Freseniusom, koja je donedavno obavljala usluge dijalize u Delnicama, Vujić je istaknuo kako se ne slažu s načinom na koji komuniciraju ljudi iz te privatne tvrtke. Kako je rekao, "reket i ucjene prema javnoj i državnoj upravi ne mogu proći" jer je "ova država već previše opljačkana, novca nema i svi se moraju prilagoditi".

Pacijenti s delničkog područja već dulje od mjesec dana na dijalizu idu u Rijeku.

Vujić je rekao da su županija i riječka Gradska uprava pronašle rješenje za nastavak rada dežurnih ambulanta u Cambierijevoj ulici, koje bi, po najavama, trebale biti zatvorene 1. travnja. Dogovorili su se da grad Rijeka financira dežurstvo u pedijatrijskoj, a županija u stomatološkoj ambulanti i ambulanti opće medicine.

Po podatcima iz županije, ulaganja Primorsko-goranske županije u iznadstandardnu razinu zdravstvene zaštite u 2012. bila su veća od 46,5 milijuna kuna.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙