FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zimski uvjeti na cestama

Autor: ggoj
ZAGREB, 23. veljače 2013. (Hina) - Zbog snijega, vozi se otežano u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, te većem dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Na većini cesta proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Bosiljeva do Kikovice, staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu D1 na dionici Macelj-Karlovac-Slunj-Gračac-Knin - izvjestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U priobalju puše bura. U Slavoniji i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše.

Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica zbog olujnog vjetra.

Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zimski uvjeti proglašeni su na području Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke županije, Istarske županije, uključujući i Istarski ispilon, na otoku Cresu i Lošinju, na području Viškova, Klane, Matulja i Kastva, u zaleđu Opatije, Moščenićke Drage i Lovrana.

Zbog zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama Gorskog kotara i primorje, u Lici, dijelom središnja i sjeverozapadna Hrvatska.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

(Hina) xpp yggoj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙