FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 26. veljače 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Treba voziti oprezno zbog mokrih i skliskih kolnika u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u Lici i Gorskom kotaru. Državne ceste D3 Delnice-Gornje Jelenje i D501 Gornje Jelenje-Oštrovica zbog poledice i snijega otvorene su samo za osobna vozila.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na području Gorskog kotara, Hrvatskog primorja i u dijelu Like. Državna cesta D23 Žuta Lokva- Senj otvorena je za sva vozila, ali je obavezna upotreba zimske opreme. Od 5,10 sati, zbog odrona zemlje, Alejom Bologne u Zagrebu na dijelu između podsusedskog tunela i čvora Jarek u smjeru Zaprešića vozi se jednim trakom. Zbog razminiranja od 8 do 17 sati zatvara se ŽC6071 u Čistoj Maloj ( Šibensko- kninska županija). Vozila se propuštaju prvih 15 minuta svakog punog sata. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnim prijelazima: Brod na Kupi i Prezid. Trajekti i katamarani plove redovito.

ZAGREB - U kopnenom području oblačno povremeno s kišom, u gorju snijegom i kišom, a slijedeće noći prolazno je snijeg moguć i ponegdje u nizinama sjeverozapadnog područja. Na Jadranu pretežno sunčano, ali se prema kraju dana na sjevernom dijelu očekuje porast naoblake, a na riječkom području i u Istri mjestimice malo kiše. Vjetar većinom slab, u sjeverozapadnim krajevima do umjeren sjeveroistočni, na otvorenom moru umjeren i jak sjeverozapadnjak, a uz obalu sjevernog i dijela srednjeg Jadrana bura. Najviša temperatura uglavnom između 1 i 6, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙