FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin zabrinut zbog moguće štete od Steinbrueckovih izjava o Berlusconiju i Grillu

Autor: vrad
BERLIN, 3. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova izrazio je u nedjelju zabrinutost zbog štete nanesene "dobrom ugledu" Njemačke u Europi nakon izjava njemačkog socijaldemokratskog čelnika koji je Silvija Berlusconija i Beppea Grilla nazvao "klaunovima".

Ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle pozvao je u priopćenju da se ne narušava "dobar ugled Njemačke u Europi (...) neobvezujućim primjedbama namijenjenim isključivo za unutarnjepolitičku uporabu".

"Moramo se (Europljani) međusobno poštovati ako mi, Nijemci, želimo uspješno pregovarati u Europi", dodao je Westerwelle.

Steinbrueck je u utorak rekao da je Beppe Grillo "pravi profesionalni klaun koji nema ništa protiv da ga tako zovu" te da je Silvio Berlusconi "klaun s previše testosterona", smjerajući na seksualne skandale u koje je bio umiješan bivši talijanski premijer.

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano koji boravi u službenom posjetu Njemačkoj otkazao je nakon tih izjava susret sa Steinbrueckom predviđen u srijedu navečer.

Na nedavnim talijanskim izborima prosvjedni pokret Pet zvjezdica (M5S) Beppea Grilla nadmašio je sva predviđanja osvojivši 109 zastupničkih mjesta s 25,55 posto glasova i 54 mjesta u Senatu.

Što se tiče Silvija Berlusconija, koji je uz zvižduke svojih protivnika otišao u studenome 2011. i protiv kojega se vodi nekoliko sudskih postupaka, pa i onaj za spolni odnos s maloljetnicom, on je ostvario neočekivan uspjeh i osvojio 29,18 posto glasova na izborima za zastupnički dom.

(Hina) xvrad ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙