FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 1. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. ožujka.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) govorit će o nastavku usklađivanja mirovina te komentirati zaključnu izjavu nakon posjeta Misije MMF-a Hrvatskoj. Također će, kako je najavljeno, govoriti i o problematici invalidskih mirovina te se osvrnuti na "slučaj Rubala" (11,00 sati, HZMO, Mihanovićeva 3).

NOVI MAROF - Na svečanosti obilježavanja Dana poduzetnika Novog Marofa poduzetnicima će se obratiti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Na svečanosti će biti predstavljen i projekt Centra za nanotehnologiju u Novom Marofu, a predstavit će ga članovi vodstva klastera poluvodičke industrije SEMICRO (13,00 sati, Kulturni centar Ivan Rabuzin, Ulica Antuna Mihanovića 3).

ZAGREB - Predstavnici HŽ Infrastrukture, hrvatske Vlade i Delegacije EU u Hrvatskoj sudjelovat će na predstavljanju pripreme projekta i ostale projektne dokumentacije potrebne za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju drugog kolosjeka željezničke pruge na dionici Križevci-Koprivnica-državna granica. Ukupna vrijednost izrade projekta je 5,3 milijuna eura, od čega 85 posto iznosa financira EU, a 15 posto hrvatska Vlada. Ugovor o projektiranju je potpisan 10. prosinca prošle godine između HŽ Infratsrukture i konzorcija kojeg predvodi poljska tvrtka URS, a predviđeno je da projektiranje završi 42 mjeseca nakon potpisivanja ugovora (11,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatska voćarska zajednica organizator je 8. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara. Na skupu će biti riječi o stanju voćarske proizvodnje u Hrvatskoj te perspektivama tržišta voća (10,00 sati, Hotel Panorama, Trg sportova 9).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac 2012. godine iznosila je 5.487 kunu, što je nominalno 3,4 posto manje i realno 3,3 posto manje u odnosu na studeni, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Na godišnjoj razini, u odnosu na plaću za prosinac 2011. godine, prosječna isplaćena neto plaća za prosinac prošle godine nominalno je niža za 0,1 posto, a realno je niža za 4,6 posto. Za razdoblje od siječnja do prosinca 2012. godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj iznosila je 5.478 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2011. godine nominalno više za 0,7 posto, a realno je niže za 2,6 posto. Najviša prosječna neto plaća za prosinac od 9.776 kuna isplaćena je, prema podacima DZS-a, u djelatnosti promidžbe, reklame i propagande. Najniža prosječna plaća za prosinac od 2.839 kune isplaćena je u proizvodnji kože i srodnih proizvoda.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙