FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

1000 učenika uključeno u projekt "Naučimo plivati"

Autor: zdra
VINKOVCI, 26. veljače 2013. (Hina) - Više od 30 vukovarsko-srijemskih osnovnih škola s više od 1000 zainteresiranih učenika uključilo se u projekt "Naučimo plivati - škola plivanja 2013." koji se prije nekoliko dana počeo provoditi na bazenima vinkovačkoga dvoranskog plivališta Lenija kako bi osnovnoškolaci s područja Vukovarsko-srijemske županije naučili plivati.

Voditelj projekta Vladimir Grebenar podsjetio je na konferenciji za novinare na Lenijama da su rezultati ankete, provedene 2011./2012. godine na reprezentativnom uzorku učenika osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije radi utvrđivanja plivačke vještine, pokazali da više od dvije trećine učenika ne može preplivati 25-metarski bazen.

"Spoznajući taj problem i veliku potrebu djece i roditelja za kvalitetnom obukom plivanja u 2012. godini proveli smo projekt 'Naučimo plivati 2012.' u kojem je sudjelovalo više od 700 učenika iz raznih mjesta naše županije, a polaznici su evaluirali svoje zadovoljstvo s prosječnom ocjenom 4,9", rekao je Grebenar.

Oba projekta dio su plivačkog programa "Obuka neplivača u školama za djecu od šest do 14 godina" koji je 2012. godine dobio verifikaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provode ga treneri vinkovačkoga plivačkog kluba, diplomirani kineziolozi ili plivački treneri s dugogodišnjim iskustvom u plivačkim programima.

Također je rečeno da osnovne škole iz Vinkovaca ne sudjeluju u projektu jer će biti obuhvaćene posebnim projektom "Vinkovci plivaju" čija će provodba početi početkom sljedeće školske godine.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙