FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetske sile će Iranu ponuditi ublažavanje sankcija

Autor: akoz
ALMATI, 25. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Velike sile ponudit će Iranu određeno ublažavanje sankcija na razgovorima ovoga tjedna u Almati u Kazahstanu ako Teheran pristane ograničiti svoj nuklearni programa, rekao je dužnosnik SAD-a u ponedjeljak.

Iran bi se, međutim, mogao suočiti s još ekonomskih šteta ako se razgovori ne pomaknu s mrtve točke, rekao je jedan dužnosnik, koji je zatražio da ostane neimenovan, uoči sastanka 26. i 27. veljače. "Mislim da će biti određenog ublažavanja sankcija u novom prijedlugu sila Iranu", rekao je dužnosnik ne navodeći pojedinosti.

Zapadni diplomati su agenciji Reuters rekli da će SAD, Rusija, Kina, Britanija, Njemačka i Francuska ponuditi ublažavanje sankcija u trgovini zlatom i plemenitim metalima ako Iran zatvori svoje podzemno postrojenje za obogaćivanje urana Fordow. Iranski su dužnosnici, međutim, rekli da to neće biti dovoljno.

Dužnosnici SAD-a su rekli da će sastanak u Almati voditi skorom nastavku razgovora. "Spremni smo ubrzati ritam naših sastanaka i razgovora", rekao je dužnosnik i dodao da bi SAD bio spreman i na bilateralne razgovore ukoliko će pristup Teherana biti ozbiljan.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙