FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: zbog urušavanja krova pod snijegom velika šteta u dva uspješna poduzeća

Autor: lfia
LJUBLJANA, 25. veljače 2013.(Hina) - Dva vrlo uspješna slovenska poduzeća doživjela su proteklog vikenda golemu štetu zbog snijega pod kojim su popustile krovne konstrukcije u njihovim halama, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Štetu u poduzeću "Riko" iz Ribnice još procjenjuju, a njen direktor Janez Šilc rekao je da iznosi najmanje milijun eura. Hala u kojoj se proizvodi mehanizacija za ceste, pa i ralice za snijeg, skoro je potpuno uništena jer se 40 godina stara željezna krovna konstrukcija srušila pod težinom snijega visokog 120 centimetara.

Još veću štetu snijeg je izazvao u Novom Mestu, u poduzeću "Adria mobil" koje proizvodi vrlo tražene kamp-kućice.

Kao i u prethodnom slučaju, visok i težak snijeg koji je tijekom subote i nedjelje padao u tom dijelu Slovenije doveo je do urušavanja krova skladišta "Adria Mobila" u kojem su držali veći broj gotovih kamp-kućica za prodaju. U nesreći je uz to potpuno uništena solarna elektrana koju su na krovu postavili prošle godine, površine 11.000 četvornih metara.

Srećom, ni u prvom niti u drugom slučaju uz materijalnu štetu nije bilo ljudskih žrtava, jer za vikend kada su se zgrade urušile u njima nitko nije boravio.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙