FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Optužnica za silovanje i premlaćivanje srpskih civila

Autor: dvla
MOSTAR, 23. veljače 2013. (Hina) - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg pripadnika Armije BiH, trenutačno nedostupnog vlastima BiH, kojega se tereti za silovanje, premlaćivanje i teška zlostavljanja zarobljenih srpskih civila u dvama zatvorima u Sarajevu na početku rata u BiH 1992. godine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv bivšeg stražara (A.F.) Vojne policije Armije BiH navodeći da je u razdoblju od lipnja do studenog 1992. godine u Centralnom zatvoru i Vojnom zatvoru u vojarni "Viktor Bubanj" kao "sudionik udruženog zločinačkog pothvata" zajedno s drugim osobama prekršio odredbe Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Optuženi se tereti da je u više navrata rukama, oružjem i drugim predmetima tukao zatočenike srpske nacionalnosti, nanosio im teške tjelesne ozljede, zastrašivao ih prijetnjama da će ih ubiti, te na druge načine tukao, mučio i zlostavljao više zatočenika.

On se tereti i da je prijetnjom i uporabom sile, počinio silovanje i seksualno zlostavljanje jedne zatočenice srpske nacionalnosti u objektu Centralnog zatvora u Sarajevu.

Budući da se optuženik ne nalazi na teritoriji BiH, nakon potvrđivanja optužnice u Sudu BiH Tužiteljstvo BiH će zatražiti raspisivanje tjeralice i izručenje BiH kako bi se protiv njega vodio kazneni postupak.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙