FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski Geely osniva istraživački centar u Švedskoj

Autor: mkuz
ŠANGAJ, 21. veljače 2013. (Hina/AFP) - Kineski proizvođač automobila Geely, vlasnik švedskog Volvo Carsa, najavio je osnivanje istraživačkog i razvojnog centra u toj skandinavskoj zemlji kako bi iskoristio prednosti razvijene europske tehnologije.

Centar će biti smješten u Goeteborgu gdje je sjedište Volva a započet će s radom do kraja ove godine. Dizajnirat će dijelove za novu generaciju malih obiteljskih automobila za obje kompanije, navijestio je Geely u priopćenju objavljenom u srijedu.

"Naša grupa ima ambiciozne ciljeve poboljšanja konkurentnosti naših brendova. Geely će nastaviti poboljšavati kvalitetu svojih proizvoda u godinama koje dolaze, a od Volvo Carsa ima što naučiti", rekao je predsjednik uprave Geelyja Li Shufu.

Li tvrdi da centar neće ugroziti integritet brenda Volva i razvoj njegovih proizvoda. Geely je kupio švedsku kompaniju od Forda 2010. godine.

Obje kompanije već su krenule u potragu za oko 200 inženjera u Kini i Švedskoj za potrebe tog centra, navodi se u priopćenju.

Geely spada među najveće privatne proizvođače automobila u Kini a početkom mjeseca objavio je da je za 11 milijuna funti (17 milijuna dolara) kupio proizvođača londonskog crnog taksija, nakon što je Mangan Bronze Holdings bio prisiljen zatražiti zaštitu od vjerovnika.

U prošloj je godini ta kineska tvrtka povećala prodaju na domaćem tržištu za 15 posto, na ukupno 483 tisuće vozila. Ove godine namjerava je povećati za 16 posto i prodati 560 tisuća vozila.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙