FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma V. Ostojić u Muenchenu s turističkim partnerima

Autor: tmis
ZAGREB, 20. veljače 2013. (Hina) - Ministar turizma Veljko Ostojić u sklopu radnog posjeta turističkom sajmu f.re.e., koji je danas otvoren u Muenchenu i na kojem se tradicionalno predstavlja i Hrvatska, razgovarao je s turističkim partnerima iz Bavarske i Njemačke o novostima u hrvatskom turizmu te mogućnostima unapređenja suradnje.

Ostojić je uz ostalo obišao i hale za biciklizam i zdravstveni turizam te s direktorom Njemačke udruge biciklista (ADFC) za Bavarsku Markusom Schildhauerom razgovarao o standardima za hotele za bicikliste i biciklističke staze, kao i zanimljivim 'bike' destinacijama u Hrvatskoj, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Kazao je kako u Hrvatskoj ima projekata za unapređenje biciklističke infrastrukture te da je 'bike' turizam i jedan od deset ključnih proizvoda u novoj strategije razvoja turizma do 2020. koji bi se mogao razvijati na cijelom području Hrvatske.

Schildhauer je naveo da Njemačka ima 35 milijuna biciklista te da 80 posto kampera iz Njemačke na odmor dovozi i bicikle, što smatra i velikim potencijalom za Hrvatsku.

Blizinu Bavarske i Njemačke Hrvatskoj ocijenio je velikom prednošću i za razvoj vikend turizma, posebno u unutrašnjosti Hrvatske, ali je naglasio i važnost kvalitetne infrastrukture i dostupnosti informacija za njemačke turiste.

Ostojić je razgovarao i s predstavnicima njemačkog turoperatora FTI, koji je u Hrvatsku prošle godine doveo više od 50 tisuća njemačkih turista i koji su se zanimali za ponudu izvan glavne sezone, gastro i vinsku ponuda.

Nastupio je i na Sonnenklar TV koja je emitirala specijal o Hrvatskoj, a u poslijepodnevnim satima na sajmu će na hrvatskom štandu u društvu olimpijaca i najboljih hrvatskih skijaša Janice i Ivice Kostelića promovorati Hrvatsku i kao sportsku destinaciju.

Sajam f.re.e u Muenchenu održava se do 24. veljače, a iduće godine Hrvatska će na tom sajmu biti i zemlja partner.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙