FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Allen ide u mirovinu a ne na čelo NATO-a

Autor: sbak
WASHINGTON, 19. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Američki general John Allen (60), koji je bio na čelu snaga NATO-a u Afganistanu do početka veljače, odlučio se povući u mirovinu i ne preuzeti dužnost zapovjednika snaga NATO-a u Europi, objavio je u utorak američki predsjednik Barack Obama.

"John Allen jedan je od najboljih američkih vojnih zapovjednika, pravi domoljub i čovjek kojeg izuzetno poštujem", priopćio je Obama nakon sastanka na kojem je Allen zatražio, i dobio, umirovljenje iz obiteljskih razloga.

General Allen bio je ranije umiješan u aferu oko nedolične razmjene e-mailova zbog koje je sa dužnosti otišao ravnatelj CIA-e David Petreus. Allen je oslobođen svih optužbi. Obamino današnje priopćenje ne spominje tu istragu.

"Želim njemu i obitelji sve najbolje u trenutku kad otvaraju novo poglavlje a mi ćemo nastaviti raditi na izuzetnim postignućima koje nam je general ostavio u Afganistanu", poručio je Obama.

Allen je ranije za Washington Post rekao da će se sada usredotočiti na pomoć svojoj supruzi koja boluje od autoimune bolesti.

Iz sjedišta NATO-a u Bruxsellesu poručili su da "u potpunosti razumiju odluku generala Johna Allena".

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙