FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nasilni prosvjedi protiv poskupljenja struje u Bugarskoj

Autor: bnov
SOFIJA, 19. veljače 2013. (Hina/AFP) - Jedanaest osoba, među kojima pet policajaca, ozlijeđeno je u prosvjedima protiv poskupljenja struje u ponedjeljak navečer u Sofiji, izjavio je u utorak ujutro direktor policije glavnog grada Valerij Jordanov.

"Pet policajaca i šest prosvjednika podvrgnuti su liječničkom pregledu, nijedan nije teško ozlijeđen", kazao je on na javnoj radio postaji BNR.

Jedanaest osoba privedeno je zbog nereda, dodao je.

Prosvjednici, većinom mladi, kaotično su se kretali u ponedjeljak navečer Sofijom, praćeni policijom. Bacali su kamenje i boce na parlament, razbijajući prozore. Šest vozila policije i brojni izlozi trgovina oštećeni su, rekao je Valerij Jordanov.

Četiri vozila austrijske energetske tvrtke EVN zapaljeno je u Plovdivu, objavila je privatna tv postaja Nova.

Računi za struju u siječnju, čiji je iznos više nego udvostručen u odnosu na prosinac, izazvali su prosvjede u cijeloj zemlji koji traju već devet dana. Poruke protiv vlade umnožile su se u ponedjeljak povodom ostavke pomoćnika premijera i ministra financija Simeona Džankova.

"Počinje se stvarati revolucionarno stanje. Ljudi odbijaju da njima upravlja nekoliko monopolista i oligarha", ocijenio je u utorak politolog Evgenij Dajnov na Novoj.

Rekonstrukcija vlade trebala bi započeti u srijedu u parlamentu, a oporba je zatražila ostavku vlade i prijevremene izbore.

Premijeru Bojku Borisovu najbolje bi bilo da podnese ostavku", izjavio je socijalistički zastupnik Angel Najdenov.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙