FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran negira svaku odgovornost za napad u Burgasu

Autor: bnov
SOFIJA, 8. veljače 2013. (Hina/AFP) - Iranski veleposlanik u Bugarskoj Golamreza Bageri odbacio je u petak u Sofiji svaku iransku upletenost u protuizraelski napad od 18. srpnja u Burgasu, nakon što je Bugarska proglasila odgovornim proiranski Hezbolah.

Radi se o prvom iranskom komentaru nakon što je u utorak bugarska vlada optužila libanonski šijitski pokret Hezbolah da je odgovoran za napad.

"Iran nema ništa s napadom u Burgasu", izjavio je veleposlanik na konferenciji za tisak prije nego je "osudio terorizam u svakom obliku".

Dao je naslutiti da je zapravo Izrael prouzročio taj napad u zračnoj luci Burgas u kojem je ubijeno pet izraelskih turista i njihov bugarski vozač a tridesetak osoba je ozlijeđeno.

Bugarski ministar unutarnjih poslova Tsvetan Tsvetanov kazao je u utorak da raspolaže "informacijama o financiranju i pripadnosti Hezbolahu dviju osoba" koje su sudjelovale u napadu. Oni su iz Libanona, a jedan od dvojice muškaraca ima kanadsku putovnicu dok drugi ima australsku, rekao je ministar.

(Hina) xbnš ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙