FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB o Hajdukovićevim optužbama

Autor: vsik
OSIJEK, 18. veljače 2013.(Hina) - Nakon današnje konferencije za novinare predsjednika SDP-a Osječko-baranjske županije i kandidata za župana Domagoja Hajdukovića koji je optužio HDSSB-e da jedno govori a drugo radi, te za nepotizam i zapošljavanje po stranačkoj liniji, između ostalih i članova obitelji Branimira Glavaša, stigao je odgovor iz HDSSB-a.

U priopćenju za javnost koje je potpisao glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar između ostalog navodi se kako župan i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić i vodstvo stranke ne namjeravaju davati pozornost "objedama i lažima Domagoja Hajdukovića".

Odgovor zato dolazi iz Ureda za javnost, navodi se, te ističe kako "crveni" Hajduković misli da "sto i jedan put izgovorena laž" može postati istina. I dok Hajduković proziva župana Šišljagića i HDSSB za nepotizam i upleće brata i članove obitelji "hrvatskog generala Branimira Glavaša" kao slučajno "zaboravlja" na svoga brata Borisa Hajdukovića.

U priopćenju glasnogovornik Šatvar je ustvrdio da je Boris Hajduković kao član Uprave s ovlastima direktora tvrtke "Istina" d.d. registrirane za novinsku djelatnost u stopostotnom vlasništvu Grada Osijeka za vrijeme kada je predsjednik Nadzornog odbora bio osječki dogradonačelnik Zlatko Benašić (HSLS) gradski proračun oštetio za oko 4 milijuna kuna koliko je iznosio gubitak. Nažalost, nikada nije pokrenut sudski postupak jer je "SDP-ova koalicijska vlast u vrijeme tzv. vladajuće šestorke to gurnula pod tepih" , a potom "dotjerali do zastare".

HDSSB je to nazvao "nekažnjenom pljačkom proračunskog novca građana".

Odgovarajući na izjavu Domagoja Hajdukovića na današnjoj konferenciji za novinare kako je posao direktora Osječkog sajma dobio na temelju natječaja, HDSSB tvrdi kako to nije istina, jer natječaj nije bio ni raspisan. Hajduković je "na to mjesto došao bez raspisanog natječaja 8. svibnja 2008. godine u vrijeme neprincipijelne koalicije HSP-SDP i HDZ-a i to iz Sanader-Borzan-Đapićeva "crnog šešira" iz kojeg je izvučen poput "mačka u vreći", navodi se u priopćenju. Dodaje se kako je zbog gubitka koje je napravio u samo godinu dana u iznosu od 54.415,00 kuna premda je zatekao pozitivno poslovanje i 128.000,00 kuna na računu Osječkog sajma, HDSSB kada je došao na vlast smijenio Domagoja Hajdukovića s mjesta direktora.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙