FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: protiv HDSSB-a udružila se i ljevica i desnica

Autor: vsik
OSIJEK, 15. veljače 2013.(Hina) - Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako su se protiv te stranke udružile i lijeve i desne političke opcije kojima je "HDSSB postao prejaka stranka u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, a uskoro i u cijeloj Slavoniji i Baranji".

Komentirajući osude jučerašnjeg "izvlačenja dobitnika" volonterskog stažiranja ekonomista za 1600 kuna u osječkoj Hitnoj pomoći koje je organizirao, Šišljagić je rekao kako je izabrao "krajnje neobičan način, ali istodobno i potpuno objektivan i transparentan za izbor volontera".

Optužio je Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je takav način ocijenio neregularnim i poništio natječaj, da je to učinio po nalogu SDP-a.

Cjelokupni postupak vezan za izbor kandidata volontera za 1600 kuna "proveden je sukladno Zakonu o poticanju zapošljavanja a konzultiran je i Područni ured Osijek" rekao je Šišljagić. Istaknuo je kako očekuje i pisano rješenje o poništenju natječaja, te da ga jako zanima "kako i čime će Hrvatski zavod za zapošljavanje obrazložiti takav postupak".

Šišljagić je rekao da traži "da 'poštenjačine' javno obznane kako su oni primali volontere i pripravnike za stručno osposobljavanje i kako su oni provodili testiranje i odabir kandidata".

Prozvao je između ostalog Biljanu Borzan, saborsku zastupnicu SDP-a, da objasni kako je "njezin suprug koji vedri i oblači u osječkom Kliničkom bolničkom centru postao zamjenik ravnatelja", te istaknuo da je za vrijeme kada je bolnicu vodio HDZ primano "na stotine ljudi bez kvalifikacije i potrebe", zbog čega je, kako je istaknuo, i danas osječka bolnica u velikim financijskim problemima.

Šišljagić se osvrnuo i na "učestale napade ostalih poput Kramarića, Hajdukovića, Čuraja, Pecnika, Vrkića, Đapića koji uludo troše vrijeme na laži i provokacije u nedostatku ideja i vizija".

Također je poručio da podržavaju Josipa Vrbošića, te da njegova smjena s mjesta predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka, koju (zbog nepotizma) "traže 'poštenjačine' neće proći jer svi jako dobro znaju da uoči nadolazećih izbora i redovnog raspuštanja svih predstavničkih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave za to nema zakonske i statutarne mogućnosti".

Zamjenik HDSSB-a i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako je previše posla, kako je vrijeme karnevala prošlo i "maske su pale".

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙