FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija obiljila dan državnosti

Autor: vili
BEOGRAD, 15. veljače 2013. (Hina) - Srbija je u petak obilježila dan državnosti, a tim povodom srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ocijenio je da je najvažnija zadaća sačuvati Srbiju u okviru njezinih granica i ustvrdio da Srbija s pravom očekuje datum za početka pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Na svečanoj sjednici parlamenta u povodu dana državnosti, Nikolić je istaknuo da Srbija ne smije gubiti nadu i prekidati napore u "očuvanju teritorija i identiteta".

Srbija slavi dan državnosti 15. veljače, sjećajući se time dvaju datuma važnih za srpsku povijest. Prvi srpski ustanak protiv Otomanskog carstva započeo je 15. veljače 1804., a istog datuma 1835. Srbija je dobila prvi ustav.

Svečanu sjednicu srbijanskog parlamenta u petak bojktotirali su zastupnici Demoktratske stranke Srbije (DSS) bivšeg predsjednika SR Jugoslavije i nekadašnjeg predsjednika srbijanske vlade Vojislava Koštunice u znak prosvjeda zbog, kako su poručili, ukidanja srpske državnosti na Kosovu. Koštunica pozvao pozvao predsjednika Nikolića da podnese ostavku zbog Kosova.

(Hina) xvil yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙