FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge "Prospero" i "Ti si OK" nagrađene za društvene inovacije

Autor: mbuj
ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je u Muzeju "Mimara" dodijelila godišnje nagrade za društvene inovacije udrugama "Prospero" iz Gračaca i "Ti si OK" iz Velike Mlake za njihove projekte.

Udruga Prospero nagradu je dobila za projekt "Reciklažom i tradicijom u službi smanjenja siromaštva", a udruga za pružanje psiho-socijalne i pedagoške pomoći djeci i mladima sa smetnjama i poremećajem u ponašanju "Ti si OK" za projekt "Edukativno-didaktička igra 'Upoznaj sebe'".

"Inovativnost nagrađenih projekata društvenih inovacija prepoznata je i na nacionalnom skupu poduzetničkih ideja Startup Weekend Zagreb 2012., održanom u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Upravo poduzetničke ideje udruga koje je podržala Nacionalna zaklada osvojile su prvo i drugo mjesto i predstavljat će Hrvatsku na tom međunarodnom natjecanju u Rio de Janeiru", priopćila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Nagradama Zaklada želi osnažiti organizacije civilnoga društva za osmišljavanje modela za inovativna rješenja društvenih problema u svojim lokalnim zajednicama, a uskoro će podrška inovacijama biti fondovi Europske unije, kaže se u priopćenju.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva predstavila je i publikaciju "Načini uključivanja organizacija civilnoga društva u kohezijsku politiku Europske unije za razdoblje 2014.-2020." koju je u izvorniku priredio i izdao European Citizen Action Service (ECAS) iz Bruxellesa.

(Hina) xmbuj yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙