FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit tvornice šećera Viro 128 milijuna kuna

Autor: rbel
ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - Virovitička tvornica šećera Viro i povezana društva u prošloj su godini poslovali s neto dobiti u iznosu od 128 milijuna kuna, što je za 1,6 posto manje u odnosu na dobit Grupe ostvarene u 2011. godini, podaci su iz nerevidiranog konsolidiranog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Grupe Viro, koju uz virovitičku tvornicu šećera čine i županjske tvrtke Sladorana, Slavonija nova i Vio-kooperacija, u prošloj su godini iznosili 1,5 milijardi kuna, što je za 11,7 posto više od ukupnih prihoda iz 2011. godine. Konsolidirani ukupni rashodi iznose pak 1,37 milijardi kuna ili 13,4 posto više nego u prethodnoj godini.

Dugoročne obveze Grupe Viro, stoji u izvješću, u prošloj su godini smanjene za 29,1 posto, dok su se kratkoročne obveze povećale za 32,4 posto u usporedbi sa stanjem obveza na kraju prethodne godine.

Prema podacima iz izvješća, u kampanji 2012. godine Viro je ukupno preradio više od 439 tisuća tona šećerne repe. Pritom iz tvrtke napominju da su se vrlo nepovoljne klimatske prilike u prošloj godini značajno odrazile na razvoj šećerne repe i smanjile urod na usjevima za 20 do 70 posto, zbog čega je i prerađeno manje od planiranih 600 tisuća tona repe.

Podaci o prodaji šećera u prošloj godini pak pokazuju da je ukupna realizacija šećera u 2012. godini bila za 9 posto manja nego 2011. godine, a osnovni razlog tome je smanjenje realizacije na izvoznom tržišti Europske unije. Tako je u izvoz lani plasirano 15 posto manje šećera nego godinu ranije, dok je realizacija na domaćem tržištu pala za 3 posto, navodi se u izvješću tvornice šećera Viro.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙