FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša neće tražiti glasovanje o povjerenju

Autor: lfia
LJUBLJANA, 13. veljače 2013.(Hina) - Predsjednik slovenske vlade Janez Janša, čija je vlada sve slabija jer je napuštaji dosadašnji koalicijski partneri, ponovio je u srijedu da neće tražiti glasovanje o povjerenju vladi, što bi vjerojatno dovelo do raspisivanja prijevremenih izbora.

"To je napravio moj prethodnik i to smo skupo platili. Danas Slovenija nije u poziciji da si to može priuštiti i ja to ne mislim učiniti", rekao je Janša na kraćoj konferenciji za novinare u Metliki na jugu države, gdje je boravio sa članovima svoje vlade.

Janša je time podsjetio na situaciju iz 2011. godine, kad je vlada tadašnjeg premijera Boruta Pahora ostala bez većine u parlamentu, a napustila su je i dva od četiri koalicijska partnera. Zato je Pahor predložio parlamentu listu novih ministara, ali je prijedlog odbačen, pa mu je tako bilo izglasovano nepovjerenje.

Tri mjeseca nakon toga u Sloveniji su po prvi put održani prijevremeni izbori, godinu dana prije završetka redovnog mandata vlade, ali je zbog tijesnih izbornih rezultata sadašnji premijer Janša vladu uspio oformiti tek u veljači, dok je stara u međuvremenu obavljala tekuće poslove.

"Ako smo to onda mogli priuštiti, danas to nismo u stanju", rekao je Janša, dodavši da država treba stabilnost, a ne nove prijevremene izbore.

Janša nije želio komentirati nastojanja ostalih stranaka koje žele da dođe do odlaska vlade, bilo prijevremenim izborima bilo formiranjem prijelazne projektne vlade.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙