FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1. Snijeg otežava promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Zbog ugaženog snijega na kolnicima mjestimice dolazi do zastoja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta. Zbog prometne nezgode na brzoj cesti B6 Kikovica- čvor Orehovica vijaduktom Svilno u smjeru Zagreba vozi se jednom trakom, usporeno. Za sav promet zatvorene su državne ceste D3 Kikovica- Gornje Jelenje- Delnice i D501 Gornje Jelenje- Oštrovica zbog snježnih nanosa na Špičunku ( Lokve). Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na autocestama: A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Jankomir i Trakošćan i A7 GP Rupa-čvor Diračje, te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Zadarske županije. Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji, Austriji i Italiji, zabrana je prometa za sva teretna vozila preko 7,5 tona na graničnim prijelazima iz Hrvatske prema Sloveniji te na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo prema BIH. Kolona teretnih vozila na Bregani prema Sloveniji je tri kilometra. HAK poziva vozače teretnih vozila da poštuju upute policijskih i carinskih službenika. Preko graničnog prijelaza Pasjak prometuju samo osobna vozila. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske Rijeka-Mali Lošinj, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Hvar-Korčula.

ZAGREB - Oblačno. U zapadnoj unutrašnjosti će padati uglavnom snijeg, najviše u Gorskome kotaru i sjeverozapadnim krajevima uz povećanje snježnog pokrivača većinom između 10 i 30 cm. U južnoj Lici i zapadnoj Slavoniji većinom kiša, u početku se mjestimice može smrzavati na tlu, a krajem dana će prijeći u snijeg. Na Jadranu kiša ponegdje obilnija uz grmljavinu, a u istočnoj Slavoniji i Baranji poslijepodne malo kiše. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni, a na većem dijelu Jadrana će jako i olujno jugo okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i buru. Najviša temperatura između -1 i 2, u Slavoniji i na sjevernom Jadranu od 5 do 10, u Dalmaciji od 10 do 14 stupnjeva Celzijevih.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙