FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 20. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, te na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić i mjestimice na A7, granični prijelaz Rupa-čvor Diračje. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru na području Delnica, Vrbovskog i Čabra. U Hrvatskom primorju obavezna je zimska oprema na području općine Klana, zaleđu općine Matulja, Opatije, Lovranske Drage i Novog Vinodolskog te nekim cestama u Lici. U ostalom dijelu zemlje na većini cesta se vozi po mokrim i skliskim kolnicima, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar.

ZAGREB - Promjenljivo i pretežno oblačno, na kopnu mjestimice i maglovito. Kiša će biti češća i trajnija na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u gorju, a u noći i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar na kopnu rijetko umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorskim krajevima poslijepodne jak. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na otvorenom na mahove i olujno. Razmjerno toplo s najvišom temperaturom uglavnom između 5 i 10, na Jadranu 12 i 16 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙