FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orešković: izbor bez oporbe ne umanjuje legitimitet

Autor: trub
ZAGREB, 25. siječnja 2013. (Hina) - Novoizabrana predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković izjavila je danas kako ne smatra da način na koji je izabrana u Saboru umanjuje legitimitet njoj i drugim članovima Povjerenstva, ističući da nije stranački čovjek te da prije razgovora na Odboru za izbor i imenovanje saborski zastupnici za nju vjerojatno nisu ni čuli.

"Činjenicu da sam izabrana bez glasova oporbe ne doživljavam kao stigmu jer nisam dobra ni s vladajućima ni s oporbom i vjerojatno nitko od njih do intervjua na sjednici Odbora nije čuo moje ime. Mogu razumjeti oporbu koja je napustila sjednicu dok se glasovalo o Povjerenstvu, ali ne želim se zadržavati na tome. Mislim da svi članovi Povjerenstva imaju legitimitet. Čeka nas vrlo zahtjevan posao i svima nam želim sreću", rekla je Orešković u telefonskoj izjavi za Hinu.

Hrvatski sabor imenovao je danas na tajnom glasovanju novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Dalija Orešković je predsjednica, a članovi su Branka Lukačević-Gregić, Davorin Ivanjek, Boris Spudić i Tatijana Vučetić.

Petero članova Povjerenstva zastupnici su na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja imenovali između deset kandidata, pri čemu je svaki od izabranih članova na tajnom glasovanju, sukladno propisima, dobio natpolovičnu većinu svih zastupnika. HDZ-ovi zastupnici napustili su sabornicu, glasovanju je pristupilo 84 zastupnika.

(Hina) xibob/xtr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙