FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MPPI: nove naknade za plovila

Autor: tmis
ZAGREB, 5. veljače 2013. (Hina) - Danas na snagu stupa nova Naredba o visini naknade za upis brodova, jahti i brodica u upisnike i očevidnike, po kojoj se za upis brodica do sedam metara duljine trupa prilikom prvog upisa treba izdvojiti 100, a za brodice dulje od sedam metara 1.000 kuna, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Po novoj Naredbi smanjena je naknada za prvi upis jahti pa će umjesto dosadašnjih 10.000 i 25.000 kuna vlasnici jahti do 24 metra od danas plaćati 4.000 kuna, a za jahte dulje od 24 metra 8.000 kuna, bez obzira gdje su izgrađene.

Smanjena je i naknada za upis brodova bruto tonaže veće od 10.000 tona za čiji upis od sada treba izdvojiti 25.000 kuna, umjesto dosadašnjih 100.000 kuna.

Iste naknade primjenjuju se i u slučajevima prvog upisa čamaca u očevidnike i upisnike ukoliko naknada nije plaćena kod upisa u očevidnike čamaca.

Nova Naredba danas stupa na snagu i zamjenjuje dosadašnju Naredbu o visini naknade za upis broda, jahte i brodice u upisnik brodova, odnosno jahti i očevidnik brodica.

Iz Ministarstva podsjećaju kako je nakon usklađivanja resornih ministarstava i definiranjem procedura za upis, od siječnja do 31. svibnja vlasnicima plovila koji su u RH u privremenom uvozu omogućena povoljnija carinska kao i povlaštena stopa PDV-a od 5 posto.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙