FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dutroux zatražio uvjetno puštanje na slobodu

Autor: djan
BRUXELLES, 5. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Najomraženiji belgijski zločinac Marc Dutruox u ponedjeljak je zatražio uvjetno puštanje na slobodu, iako su izgledi da će mu to biti odobreno gotovo nikakvi.

Dutroux, osuđen za otmicu, mučenje i silovanje šest djevojčica i ubojstvo njih četiri 90-ih godina, svoj je slučaj izložio na zatvorenom saslušanju na sudu u Bruxellesu.

Po belgijskom zakonu, zatvorenici mogu biti oslobođeni pošto odsluže trećinu kazne ili, ako su osuđeni na doživotni zatvor kao Dutroux, nakon 15 odsluženih godina.

S obzirom na užasnu prirodu Dutrouxovih zločina koji su šokirali Belgiju, mizerni su izgledi da će mu zahtjev biti odobren. Uz to, njegova bivša supruga i suučesnica u zločinu Michelle Martin, osuđena na 30 godina zatvora, puštena je na slobodu prošlog ljeta nakon 16 godina provedenih u zatvoru, a takva odluka suda izazvala je velike prosvjede u Belgiji.

Saslušanje u ponedjeljak održano je pod iznimnim mjerama osiguranja u i oko sudnice. Odluka sudaca bit će objavljena na javnom ročištu 18. veljače. Još nije poznato hoće li joj Dutroux nazočiti.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙