FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rasmussen osudio napad u Turskoj

Autor: sbak
ZAGREB/BRUXELLES, 1. veljače 2013. (Hina) - Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen osudio je u petak napad na američko veleposlanstvo u Ankari u kojem je napadač samoubojica usmrtio sebe i još jednu osobu.

"Najoštrije osuđujem napad na veleposlanstvo SAD u Ankari u kojem je bilo ljudskih žrtava. To je besraman napad na jednu zemlju saveznicu na teritoriju druge saveznice", poručio je glavni tajnik NATO-a. "Nema opravdanja za ovakvo nasilje. Terorizam u svim svojim oblicima i pojavnostima nikada ne smije biti toleriran", dodao je.

Turska policija sumnja da je bombaš koji je u petak napao američko veleposlanstvo u Ankari, pri čemu je ubio sebe i čuvara, pripadnik ljevičarske militante skupine.

Američki State Departement objavio je da blisko surađuje s turskim vlastima kako bi se otkrile sve okolnosti napada u kojem je teško ozlijeđena jedna žena, a lakše dvojica čuvara. Glasnogovornica State Departementa Victoria Nuland eksploziju na kontrolnoj točki na ulazu u zgradu veleposlanstva nazvala je "terorističkim napadom".

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙