FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 4. veljače

Autor: spar
ZAGREB, 4. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 4. veljače:

SPLIT - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić i ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović će sudjelovati na svečanosti otvorenja nove splitske Obrtno-tehničke škole (12 sati, Plančićeva 1).

Ministar Jovanović će prije toga obići Osnovnu školu Pujanki (11 sati, Tijardovićeva 30), koja je jedna od nekoliko splitskih škola uključenih u provedbu eksperimentalnog projekta učenja djece kardiopulmonalnom oživljavanju, te će nazočiti prezentaciji projekta kardiopulmonalne reanimacije.

ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) će u povodu obilježavanja Svjetskog dana raka, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, održati konferenciju za novinare, na kojoj će o toj bolesti govoriti zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Siniša Varga, ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tamara Poljičanin i predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka Damir Eljuga (11 sati, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7).

VUKOVAR - Na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Željko Sabo govorit će o prosvjednom skupu održanom u subotu u Vukovaru, u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a na kojem je niz zemjerki, u vezi s najavama uvođenja dvojezičnosti u Grad Vukovar, izrečeno na raučn gradonačelnika Sabe(10,30 sati, Gradska vijećnica, Ulica dr.Franje Tuđmana 1) .

ZAGREB - Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi održat će konferenciju za novinare i prosvjedni skup kulturnih radnika "Branimo svoje dostojanstvo, radna mjesta, plaće i kulturu", kako bi upozorili na "smanjivanje plaća, gaženje dostojanstva kulturnih radnika prijedlogom da im se ukine zakonsko pravo primjene povoljnijega prava, ugrožavanje radnih mjesta zapošljavanjem podobnih, a ne sposobnih" (11 sati, ispred ulaza u Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Zagreb, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Suđenje u slučaju Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti ispitivanjem prvih svjedoka obrane - bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića i bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Darka Milinovića. Na posljednjem ročištu čuvar optuženoga bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, posvjedočio je kako je za Sanadera luksuznim obiteljskim mercedesom "s klase" sklonio nekoliko umjetničkih slika na imanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića. Slike je prevezao u vrijeme kada je Sanaderu prijetila pljenidba imovine. Za luksuzni automobil svjedok Vjekoslav Mikuljan je kazao da je bio Sanaderov automobil, iako ga nikada nije prijavio kao dio svoje imovine. Bivša pomoćnica ravnatelja Carinske uprave Vesna Kadić Komadina potvrdila je, pak, da su u Carinu u vrijeme dok je ravnatelj bio optuženi bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, dolazili mnogi čelnici državnih tvrtki, ali i estradne zvijezde (9,30 sati, Županjski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U povodu Prešernova dana, slovenskog kulturnog praznika, u Kulturno-informativnom centru (KIC) počinje petodnevna manifestacija Dani slovenske kulture, u sklopu kojeće se održati ciklus slovenskog dokumentarnog filma, koncertni nastupi i kratak tečaj slovenskog jezika, a prvi dan otvara se izložba slovenskog filmskog plakata "Dođite u kino!" (19 sati, KIC, Preradovićeva 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙