FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska i Jordan pozdravili prijedlog dijaloga u Siriji

Autor: dmus
PARIZ, 1. veljače 2013. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i njegov jordanski kolega Naser Džude u petak su u Parizu pozdravili prijedlog za dijalog sa sirijskim režimom koji je, pod određenim uvjetima, predložio vođa sirijske oporbe Ahmed Muaz al-Hatib.

"Taj prijedlog treba iznimno pohvaliti", rekao je Fabius na konferenciji za novinare, ocijenivši al-Hatiba kao "odlučnog čovjeka" koji je odbio razgovarati sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom.

"Jako poštujemo stajališta koalicije, osobito glede buduće uloge Sirije u međunarodnoj zajednici. to je razlog za našu punu potporu", dodao je Fabius.

"Treba u potpunosti raditi u cilju postizanja političkog rješenja u Siriji. To oduvijek govorimo". ustvrdio je Džude, također pohvalivši al-Hatiba.

Veleposlanik Sirijske nacionalne koalicije u Francuskoj Monzer Mahus u četvrtak je potvrdio al-Hatibovu namjeru za razgovor s predstavnicima sirijskog režima, osim s predsjednikom Asadom i "ljudima iz njegovog okruženja".

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙