FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: potpora stranke izbacivanju Đapića iz HSP-a

Autor: tdel
ZAGREB, 31. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb rekao je večeras na izvanrednoj konferenciji za novinare da je dobio potporu cijele stranke vezano uz odluku Predsjedništva stranke u Sisku o izbacivanju iz stranke dosadašnjeg počasnog predsjednika Ante Đapića.

Dosadašnji počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić iz stranke je jednoglasno isključen u ponedjeljak, 28. siječnja na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HSP-a održanoj u Sisku na kojoj je bilo devet od 15 članova Predsjedništva.

Potporu predsjedniku HSP-a večeras su, svojom nazočnošću na konferenciji za novinare, potporu dali potpredsjednici stranke Pejo Trgovčević i Ivan Miličević, predsjednik Glavnog stana Berislav Gržanić te predsjednici Županijskih vijeća HSP-a. Srb je kazao i da su sisačku odluku Predsjedništva stranke dala sve županijske organizacije, osim Virovitičko-podravske županije.

"Praktično cijeli HSP jednodušno je podržao te odluke i one su prihvaćene sa oduševljenjem. To je otvorilo potpuno novo poglavlje u HSP-u, stvorilo euforiju među članovima, dovelo do dolaska novih članova u stranku ali i do povratka u HSP onih koji su je ranije napustili", istaknuo je Srb. Dodao je da su večeras u Karlovcu predstavljeni novi članovi stranke koji su prešli iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Predsjednik Časnog suda Željko Soldo izvijestio je da je na večerašnjoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o isključenju Ante Đapića i bivšeg predsjednika HSP-a Splitsko-dalmatinske županije Josipa Matkovića iz stranke.

Na novinarski upit kako komentira ideju predsjednice HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić o ujedinjenju pravaša nakon odlaska Ante Đapića iz HSP-a, Srb je kazao da nikada nisu bježali od svog programa osnaživanja pravaške ideje te će na tome i dalje raditi. Srb je negirao medijske napise da je sve događaje u stranci organizirao netko izvan HSP-a. "Apsolutno ne. Mi nismo trgovačko društvo, iako su neki ranije željeli da HSP bude upravo to na njihovu korist", naglasio je. Predsjednik HSP-a najavio je i da će ta stranka samostalno izaći na predstojeće lokalne izbore u cijeloj Hrvatskoj.

(Hina) xtdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙