FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matković: ne prihvaćamo odluku o raspuštanju i Đapićevu isključenju iz HSP-a

Autor: pgas
SPLIT, 30. siječnja 2013. (Hina) - Predsjedništvo splitsko-dalmatinskog HSP-a ne prihvaća odluku sa sjednice stranačkog Predsjedništva u Sisku o raspuštanju vodstva županijskog HSP-a, te imenovanje umirovljenoga pukovnika Hrvatske vojske Mirka Čondića za povjerenika, rekao je Josip Matković, kojega je Predsjedništvo stranke tom odlukom smijenilo.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Splitu tu odluku kao i isključenje Ante Đapića iz stranke, županijsko predsjedništvo ocjenjujuje nelegalnom.

Matković tvrdi kako mu je osam od 15 članova Predsjedništva reklo da se zauzimaju za to da predsjednik HSP-a Daniel Srb sazove izvanrednu sjednicu tog predsjedništva, Na njoj će, kaže "struja kojoj i on pripada", a za koju tvrdi da je u većini u tom stranačkom tijelu, tražiti da se "izvan snage stavi nelegalna odluka sa sjednice stranačkog Predsjedništva održane 28. siječnja u Sisku" te sazivanje "izvanrednog sabora HSP-a na kojem bi se po modelu jedan čovjek jedan glas biralo novo stranačko vodstvo".

Matković vjeruje da bi na izvanrednom saboru HSP-a trebala pobijediti "istinska pravaška struja" koja "u HDZ-u vidi smrtnoga političkog neprijatelja HSP-a".

"Dolazimo do zaključka da je Daniel Srb u Dalmaciji ucijenjen od HDZ-a, a u Slavoniji od HDSSB-a", rekao je Matković optuživši Srba da dobiva upute od Tomislava Karamarka i Branimira Glavaša.

Po njegovim riječima, Srb je u Sisku sazvao "nelegalnu i selektivnu sjednicu stranačkog Predsjedništva" na koju od 15 članova šest nije dobilo poziv, a i preostalih devet, ustvrdio je Matković, nije pozvano u Sisak na sjednicu Predsjedništva, nego na predstavljanje kandidata HSP-a za sisačko-moslavačkog župana.

Ocijenio je da je Srb u Sisku prekršio statut stranke kojim je regulirano da Predsjedništvo HSP-a može pokretati stegovni postupak za nekog od članova, ali konačni pravorijek donosi Časni sud stranke.

"Karamarko u svojoj ladici drži sve stranačke pečate, a nedostaje mu pečat HSP-a, te je kao iskusni obavještajac uspio zavezati Daniela Srba", izjavio je Matković.

Po njegovim riječima, ono što je Daniel Srb učinio HSP-u "puno je veći udarac od onoga što ga je HSP-u zadala Ruža Tomašić".

Opovrgnuo je medijske napise kako se Anto Đapić želi vratiti na čelo HSP-a.

"Otklanjam takvu mogućnost i Đapiću takva varijanta ne pada na pamet. Kad bi se to dogodilo, ja, koji ga podupirem, glasovao bih protiv njega", istaknuo je Matković.

Inače, povjerenik Županijskoga vijeća HSP-a Mirko Čondić sazvao je za sutra konferenciju za novinare u Splitu o trenutačnome političkom stanju u HSP-u s posebnim osvrtom na splitsko-dalmatinski HSP.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙