FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson oraspoložio investitore

Autor: scvi
LONDON, 31. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Bolji od očekivanja poslovni rezultati Ericssona danas su na europskim burzama ponešto oraspoložili investitore, međutim trguje se i dalje vrlo oprezno, jer su indeksi već ostvarili znatne dobitke od početka godine.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,1 posto, na 1.172 boda. Jučer je oslabio 0,6 posto, no i dalje je na putu solidnih više od tri posto dobitka od početka godine.

Istodobno, londonski Ftse indeks bio je u minusu 0,21 posto, frankfurtski DAX 0,14 a pariški CAC 0,36 posto.

Među najvećim dobitnicama dionica je švedskog Ericssona, čija je cijena porasla 10,2 posto, nakon što je izvijestio o boljem od očekivanja temeljnom profitu i rastu prihoda. Ojačalo je to nade investitora da se taj vodeći svjetski proizvođač telekomunikacijske opreme počinje oporavljati iz krize.

„Siječanj je bio izuzetno snažan mjesec, posebice zbog toga što su i mali konačno počeli ulagati svoju gotovinu, a u dionice je pritjecao i novac iz obveznica. Obično se godina poznaje po siječnju, stoga ostajem pozitivan“, ističe Lex van Dam, menadžer pri investicijskom društvu Hampstead Capital.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je ojačao 0,22 posto, na 11.138 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙