FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na europskim burzama nastavljena konsolidacija

Autor: scvi
LONDON, 23. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama cijene dionica jutros su uglavnom blago oslabile, no kreću se i dalje oko najviših razina u zadnjih 22 mjeseca.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.166,83 bodova, ponajviše pod utjecajem pozitivnih kretanja na Wall Streetu, gdje su S&P 500 i Dow Jones indeks dosegnuli nove najviše razine u zadnjih pet godina.

Oko 9,30 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC bili su u minusu 0d 0,03 do 0,7 posto.

U Europi, najveća dobitnica dionica je Novartisa, čija je cijena ojačala 2,7 posto, nakon što je ta farmaceutska kompanija izvijestila da od 2014. godine očekuje rast prodaje oko 5 posto godišnje.

Ipak, tržišta se u zadnje vrijeme kreću u uskom rasponu. FTSEurofirst indeks od 3. siječnja kreće se u rasponu od 10 bodova, a njemački DAX od 40 bodova.

„Kratkoročno prevladava trend konsolidacije. S vremenom bi tržište moglo ponovno krenuti uvis, a do kraja godine očekujemo da indeksi dosegnu nove rekordne razine“, ističe Thorsten Grisse, tehnički analitičar pri Commerzbanci.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros pao 2,08 posto, na 10.486 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙