FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investitore na europskim burzama razočarao Apple

Autor: scvi
LONDON, 24. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama cijene dionica jutros su oslabile, jer su investitore zabrinuli lošiji od očekivanja rezultati poslovanja tehnološkog lidera Applea.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica spustio se do 9,30 sati 0,3 posto, na 1.164,07 bodova.

Taj indeks kreće se posljednjih dana u uskom rasponu od svega 10 bodova, dok investitori, pod pritiskom vijesti iz makro i mikro ekonomije, razmatraju u kojem smjeru dalje krenuti.

Oko 9,30 sati londonski FTSE bio je u plusu 0,09 posto, dok je frankfurtski DAX bio u minusu 0,22, a pariški CAC 0,11 posto.

Jutros su investitori pod pritiskom lošeg dojma u vezi Applea. Ta najveća svjetska tehnološka kompanija izvijestila je o slabijoj od očekivanja prodaji u zadnjem lanjskom tromjesečju, i to već treće tromjesečje zaredom.

Najviše su se pod pritiskom prodaja našle dionice iz tehnološkog sektora; dionica ARM-a oslabila je 1,7 posto, a Nokije 1 posto.

„Appleove poslovne procjene utječu na tehnološki sektor, ali i na ukupno tržište. Naime, tržišta su snažno ojačala, i stoga je bilo za očekivati da će predahnuti. Svi najvažniji indeksi u području su preprodanosti. Eventualna kratkoročna korekcija smatrat će se prilikom za povoljnu kupnju, a dugoročno su tržišta i dalje u pozitivnom trendu“, ističe Jawad Afsar, trgovac pri investicijskom društvu Securequity.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros porastao 1,28 posto, na 10.620 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙