FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporba optužuje Damask za masakr

Autor: bnov
DAMASK, 30. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Sirijska oporba optužila je međunarodnu zajednicu da ohrabruje svojim nedjelovanjem režim da nastavi s pokoljima, dan nakon što je otkrivena masovna grobnica u Alepu, na sjeveru Sirije.

Najmanje 65 ljudi, očito ustrijeljenih u glavu, pronađeno je mrtvo i vezanih ruku na području sjevernog sirijskog grada Alepa u utorak, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Režim je optužio Frontu Al-Nusra, ustaničku skupinu, da stoji iza tih masovnih pogubljenja, dok je oporba u tome vidjela "novi pokolj" režima okuražena "međunarodnim nemarom" i krajnjom susretljivošću" brojnih zemalja.

To nedjelovanje međunarodne zajednice daje "zeleno svjetlo počiniteljima genocida za njegov nastavak", ocijenila je oporbena koalicija. Pozvala je Vijeće sigurnosti da se obrati međunarodnom pravosuđu kako bi predsjednik "Bašar al-Asad i svi oni koji su pridonijeli tom pokolju odgovarali za zločine protiv čovječnosti", i uputila novo upozorenje.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙