FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD i humanitarci najavili 337 mil. dolara pomoći Sirijcima

Autor: vrad
KUVAJT, 29. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Dobrotvorne organizacije koje su se u utorak sastale u Kuvajtu obećale su 182 milijuna dolara pomoći Sirijcima koji su već gotovo dvije godine u ratu a Sjedinjene Države najavile su dodatnu pomoć od 155 milijuna dolara.

Najava dolazi dan prije donatorske konferencije u Kuvajtu koja će se održati pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda uz sudjelovanje šezdesetak zemalja, među kojima je Iran, jedan od vjernih saveznika sirijskog režima. Organizatori očekuju da će prikupiti 1,5 milijarda dolara kako bi odgovorili na humanitrne potrebe sirijskih civila.

Kuvajtska muslimanska humanitarna organizacija organizirala je u utorak susret 77 nevladinih organizacija iz cijeloga svijeta, javila je službena agencija Kuna.

Direktor te organizacije Abdulah al-Matuk, dodao je da će se pomoć podijeliti civilima u Siriji i u susjednim zemljama kamo je izbjeglo više stotina tisuća Sirijaca.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon stigao je u utorak u emirat kako bi sudjelovao na konferenciji.

Američki predsjednik Barack Obama najavio je u Washingtonu dodatnu pomoć od 155 milijuna odlara za izbjeglice, čime se ukupna vrijednost američke humanitarne pomoći Sirijcima penje na 365 milijuna dolara.

Europska komisija najavila je u utorak da će u Kuvajtu ponuditi pomoć od 100 milijuna eura namijenjenih civilima, uz 100 milijuna koje je Bruxelles već odobrio za pomoć Sirijcima.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙