FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London najavio 21 milijun funti pomoći Siriji

Autor: bnov
LONDON, 26. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Velika Britanija obvezala se pružiti humanitarnu pomoć od 21 milijun funti (25 milijuna eura) sirijskom stanovništvu, izjavila je u subotu ministrica za međunarodni razvoj Justine Greening, u posjetu izbjegličkom kampu Zaatari u Jordanu.

Od te svote 10 milijuna funti (12 milijuna eura) namijenjeno je pomoći susjednom Jordanu radi suočavanja sa svakodnevnim priljevom tisuća Sirijaca koji bježe od sukoba, piše u priopćenju njezina ministarstva primljenom u Londonu.

Druga polovica pomoći namijenjena je izbjeglim Sirijcima u drugim zemljama u regiji, za šatore i pokrivače u zimskom razdoblju. Namijenjena je i opskrbi hranom i njezi "za više desetaka tisuća osoba teško ranjenih i bolesnih u Siriji".

Justine Greening pozvala je međunarodnu zajednicu da poveća pomoć izbjeglicama, četiri dana prije donatorske konferencije u Kuvajtu.

"Velika Britanija i nekoliko drugih zemalja od početka je bilo neposredno spremno odgovoriti na krizu. No, dok mali broj njih radi puno, velika većina ne radi dovoljno. To je naprosto neprihvatljivo", ocjenjuje ona u priopćenju.

"Utješne riječi neće dati sklonište i pomoć koje sirijskim izbjeglicama trebaju. Novac hoće", dodaje ona.

S novom pomoći iznos humanitarne pomoći koju Velika Britanija pruža Siriji penje se na 89,5 milijuna funti, objavilo je ministarstvo.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙