FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo projekt "28 zvjezdica" - mladi i EU

Autor: vsik
OSIJEK, 29. siječnja 2013.(Hina) - Projekt "28 zvjezdica" u okviru kojeg će se mladi upoznavati sa standardima i mogućnostima u EU, kao i isticanje važnosti da je hrvatski jezik budući 28 službeni jezik Europske unije, počeo se provoditi u 60 srednjih škola na području čitave Hrvatske i trajat će 15 mjeseci.

Nositelj projekta je osječki Proni centar, partneri su mu udruge Infozon iz Splita i Zamisli iz Zagreba, a financira se sa 100 tisuća eura iz IPA INFO 2011. Direktorica Proni centra Sanja Vuković Čović izjavila je Hini da se projektom želi podići razina razumijevanja i prihvaćanja europskih standarda među mladim ljudima, te ih zainteresirati da ne podliježu predrasudama, odnosno da sami promišljaju o prednostima i nedostatcima u EU.

Upravo zato, glavne aktivnosti projekta odnosit će se na diskusije i prezentacije koje će se održavati u srednjim školama diljem Hrvatske. Dodala je da je posebna važnost projekta činjenica, što su, prema brojnim anketama koje je provodio Proni centar, ali i drugi, upravo mladi najveći euroskeptici.

S jedne strane kod mladih je prisutan euroskepticizam, a s druge, sve ih je više koji žele otići iz Hrvatske, što zabrinjava, navodi Vuković Čović i naglašava da bi trebalo težiti da Hrvatska postane utočište mlade generacije koja će sebi i drugima osiguravati egzistenciju.

Zabrinjavajućim je navela podatak da sve veći broj mladih napušta Baranju i odlazi u europske zemlje, ali sve više i u Kanadu.

(Hina) xvsik/ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙