FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odbacio izvješća o eksploziji u nuklearnom postrojenju

Autor: kgab
DUBAI, 28. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Iran je opovrgnuo medijska izvješća o većoj eksploziji u jednom od postrojenja za obogaćivanje uranija nazvavši ih "zapadnom propagandom" čija je svrha utjecati na predstojeće nuklearne pregovore.

Reuters nije uspio provjeriti izvješća od petka o ekploziji u podzemnom postrojenju Fordow, nedaleko od vjerskog grada Qoma, koja je, po nekim izraelskim i zapadnim medijima, prouzročila veliku štetu.

Teheran je optužio Izrael i SAD da stoje iza kibernetičkih napada i ubojstva iranskih nuklearnih znanstvenika te da žele sabotirati njegov nuklearni program. Zapad vjeruje da je svrha iranskog nuklearnog programa razvoj nuklearnog oružja, dok Teheran to opovrgava.

"Lažne vijesti o eksploziji u Fordowu su zapadna propaganda pred nuklearne pregovore kako bi utjecali na njihov tijek i ishod", javila je državna novinska agencija IRNA prenoseći izjavu šefa Iranske organizacije za atomsku energiju Saeeda Shamseddina Bar Broudia.

IRNA je također prenijela izjavu čelnika parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost i vanjske poslove Alaeddina Boroujerdia koji je oštro odbacio izvješća o eksploziji.

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙