FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Afrika i Zelenortski otoci u četvrtfinalu

Autor: rsal
JOHANNESBURG, 27. siječnja 2013. (Hina) - Domaćini Afričkog nogometnog prvenstva Južna Afrika i debitant Zelenortski otoci osigurali su četvrtfinale nakon dramatičnog 3. kola A skupine.

Južna Afrika i Maroko su odigrali 2:2, dok su Zelenortski otoci svladali Angolu s 2:1, no tijekom popodneva u Africi i Angola i Maroko su u jednom trenutku bili među osam najboljih.

Zelenortski otoci su prošli u svom prvom nastupu na afričkim prvenstvima, a mala otočna državica od niti pola milijuna ljudi priredila je najveću senzaciju dosadašnjeg dijela prvenstva protiv Angole. Angola je povela zgoditkom autogolom Nanda Nevesa u 33. minuti, da bi u Gege Varela u 81. minuti izjednačio, a pobjedu vrijednu prolaza za Zelenortske otoke zabio je Heldon u posljednjoj minuti.

Domaćin Južna Afrika se provukla protiv Maroka, koji je dvaput vodio, a još su u dva navrata marokanski igrači sami izlazili na južnoafričkog golmana. Ipak, domaćini su zabili dva prelijepa gola preko Mahlangua (71) i Sangweni (87) koji su im osigurali prolaz, dok su strijelci za Maroko bili Adoua (10) i Hafidi (82).

1. JUŽNA AFRIKA 5

2. ZELENORTSKI OTOCI 5

----------------------------------------------------------

3. MAROKO 3

4. ANGOLA 1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙