FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 28. siječnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 27. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 28. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko nazočit će obilježavanju "Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust" u Hrvatskom saboru te se obratiti nazočnima (13 sati, dvorana Josipa Šokčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović gostovat će u emisiji "S predsjednikom uz kavu" prvog programa Hrvatskog radija (od 15,30 do 16 sati).

ZAGREB - U povodu predstavljanja programa i aktivnosti vezanih za obilježavanje Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) organizira u Hrvatskom saboru konferenciju za novinare. Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora Peđa Grbin (10 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

RIJEKA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić nazočit će otvorenju ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb Hospicij "Marija Krucifiksa Kozulić" u Rijeci (12 sati, Tizianova 15). Uz ministra, na otvaranju će biti riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, o.d. župana Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić i drugi gosti. Hospicij "Marija Krucifiksa Kozulić" zajedničkim su sredstvima osnovali Caritas Riječke nadbiskupije, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Riječka nadbiskupija dala je na raspolaganje prostor u čije je uređenje uložila oko 8,5 milijuna kuna, a Županija i Grad Rijeka pomogli su nabavkom opreme s po milijun kuna. Hospicij se prostire na 1200 četvornih metara. U njemu se nalazi stacionar za palijativnu skrb s 15 kreveta, poludnevni boravak, gostinski prostor za obitelji, prostorije za pokretne timove palijativne skrbi te dio za edukativnu djelatnost i volontere.

PAZIN - Sjednica skupštine Istarske županije na kojoj će vijećnici između ostalog raspravljati i o Prijedlogu odluke o pozivanju Vlade Republike Hrvatske na provođenje sanacije pulske Opće bolnice (17 sati, Spomen dom).

SLAVONSKI BROD - O implementaciji Regionalnog stambenog projekta koji predviđa povratak 5400 izbjeglih i raseljenih obitelji u Bosnu i Hercegovinu, s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem razgovarat će Davor Čordaš, ministar za izbjeglice Republike Srpske i član predsjedništva HDZ BiH. Cilj sastanka je najava implementacije prve faze projekta te informiranje javnosti o projektu i uvjetima prijave. Projekt predviđa obnovu 1800 stambenih jedinica za prognane hrvatske obitelji koje se žele vratiti u Bosnu i Hercegovinu, a provodi ga Republika Srpska na čelu s ministrom Čordašem (11 sati, Ured župana Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV br.1). Nakon sastanka planirane su izjave za medije.

ZAGREB - U nastavku suđenja HDZ-u, bivšem premijeru i čelniku te stranke Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija trebalo bi svjedočiti petero novih svjedoka - Vjekoslav Mikuljan, Željko Bilić, Vedran Miše, Vesna Kadić Komadina i Zvonko Biljecki. Na posljednjem ročištu bivši vlasnik Osječke televizije Dragutin Veselčić izjavio je da je bivši glasnogovornik HDZ-a i Sanaderove vlade, optuženi Ratko Maček kontrolirao sve hrvatske medije. Glavni urednik Hrvatskog lista Ivica Marijačić i odvjetnik Pero Lozica pričali su o Mačekovoj kupnji tog tjednika za 416 tisuća eura, a bivši suvlasnik Prve sportske kladionice Marijan Primorac posvjedočio je da je na ime donacija HDZ-u Sanaderu 2003. predao 30 tisuća njemačkih maraka, godinu kasnije 200 tisuća kuna, a krajem 2004. i 300 tisuća eura za kupnju blindiranog BMW-a (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Zlatka Viteza "Između glumišta i politike" organizira Glumačka družina Histrion. Knjigu će uz autora predstaviti i prof. dr. Sanja Nikčević, prof. dr. Miroslav Tuđman i izdavač Bože Čović. Knjigu je izdala izdavačka kuća Kapitol (19 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙