FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burkina Faso - Etiopija 4:0

Autor: rsal
NELSPRUIT, 25. siječnja 2013. (Hina) - U dvoboju 2. kola C skupine Afričkog prvenstva nogometaši Burkine Faso su u južnoafričkom gradu Nelspruitu nadigrali Etiopiju s 4:0 i izbili na čelo skupine.

Burkina Faso je čak tri zgoditka postigla s igračem manje nakon što im je u 60. minuti isključen vratar Soulama. Strijelci su za Burkinu Faso bili Alain Traoré (34, 74), Djakariri Kone (79) i Jonathan Pitroipa (90+5).

Ranije su Nigerija i Zambija odigrali 1:1. U vrlo zanimljivoj utakmici Nigerijci su poveli u 57. minuti pogotkom napadača moskovskog Spartaka Emanuella Emenikea, da bi aktualnog prvaka Afrike poraza spasio vratar Kennedy Mweene pet minuta prije kraja pogotkom iz kaznenog udarca. Nigerija je u 25. minzuti također imala kazneni udarac, ali je igrač Chelsea John Obi Mikel pogodio vratnicu. Zanimljivo je da je to bio čak četvrti promašeni penal u nizu dosuđen protiv Zambije na završnicama Afričkog kupa nacija.

Burkina Faso sada ima četiri boda, Zambija i Nigerija po dva boda,a Etiopija jedan bod. Susreti trećeg kola u utorak odredit će dvije momčadi koje idu u četvrtfinale, a sastaju se Nigerija - Etiopija, te Burkina Faso i Zambija.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙